Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kern Viktor / Unsplash

Átfogó bringatérkép készült Budapest útvonalairól a Budapest 100 épületeivel együtt

Budapesti bringaútvonalak, eldugott természeti, építészeti és kulturális látnivalók térképét állította össze a Kerékpárosklub Kelet-Pesttől Normafáig, az északi M0-s hídtól a déli M0-s hídig.

A Magyar Kerékpárosklub területi szervezeti és szakmai partnerek segítségével összeállította a Budapesti Bringakörök térképét, amin természetes és épített örökséget, zöldben vagy épp a Duna mentén vezető és az új bringasávokat is feltüntették tudatta a klub szerkesztőségünkkel.

A térképen többféle útvonalat is összegyűjtöttek:

figyelembe vették a kerékpársávokat, az elválasztott kerékpárutakat, de a forgalomcsillapított utcákat is.

Az útvonalak nagy része egymásba fűzhető, és átlagos városi biciklivel bejárható. Több útvonal érinti a Kortárs Építészeti Központ Budapest 100 programjában résztvevő házakat, a legérdekesebbeket térképen is jelölték érdekes tudnivalókkal együtt. 

A különböző színek különböző nehézségű és adottságú útvonalakat jelölnek.
Kredit: Magyar Kerékpárosklub

A térképen különféle színnel jelölték a különböző útvonalakat, ezek nagy része részben fedi is egymást, hogy könnyebben tervezhetőek legyen az útvonalak. Ezért érdemes belenagyítani a térképbe, az egyes útvonalakra vagy pontokra kattintva elolvashatók a leírásaik. 

Elérhetők különböző szűkítő rétegek is (városi túrák kezdőknek, külvárosi túrák, budapesti zöldutak, Budapest 100), ezek tetszés szerint ki-bekapcsolhatók.

A térkép ezen a linken érhető el: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1qxc5bveMPzaQV-4kdVn0hhIRxQpdupi2&ll=47.51212901863186%2C19.09464814999998&z=10

Oszd meg!