Az októberi Forbes 4 hőse

Az októberi lapnak legalább 4 hőse van, hármat a címlapon találtok. A Euroventures csapata csendben, a nyilvánosságot egy kicsit sem kergetve végezte a dolgát az elmúlt 25 évben: olyan cégeket […]

A 2017. októberi címlap a magyar Euroventures befektető csapatával.

Bővebben

dsc_9088_1100

Arany Medve-díjas film inspirálta ezt a gyönyörű szarvasos noteszt

Oszd meg!

A DotforYou elegáns jegyzetfüzete hagyományos könyvkötészeti eljárásokkal készült.

Néhány hete tűnt fel a boltokban az a fekvő formátumú jegyzetfüzet, melyen a berlini filmfesztiválon fődíjas Testről és lélekről motívumait fedezhetjük fel. Az Enyedi Ildikó filmje által inspirált füzetek menta színű vászonborítást kaptak.

dsc_9059_m_72

Fotó: Baglyas Erika (DOTforYou)

Hogyan beszélhet egy füzet testről és lélekről? „A tervezés során fontos volt, hogy olyan használati tárgyat hozzunk létre, mely nem csupán megjeleníti a film fontos szimbólumait, de esszenciálisan képes megragadni és átadni azt az üzenetet és érzést, melyet a filmvásznon láttunk. Éppen ezért – a film vetítési arányaihoz igazodva – döntöttünk a hosszúkás, fekvő forma mellett és jelenítettük meg a keménytáblás borítón az erdőt absztrakt, vonalkódot idéző formában” – olvashatjuk a termék bemutatkozó anyagában.

A tervezők – Baglyas Erika képzőművész és Szörényi László tervezőgrafikus – ebbe a környezetbe helyezték bele a szótlanul összetartó, álmaikban szarvasként létező főszereplőket.

A füzet menta színű vászonborítást kapott, volumenizált Munken papír került bele. Gerince szabadon látszik, elválik a könyvtesttől – kényelmesebbé téve ezáltal a notesz használatát. Arany prégelést kapott a szarvasbika agancsa és az erdő egy kiemelt része is.

dsc_9085_m

Fotó: Baglyas Erika (DOTforYou)

A Baglyas Erika által alapított magyar dizájnmárka főként prémium minőségű noteszok, határidőnaplók és vázlatfüzetek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő