Celebek & üzlet = Forbes-nyár

Majka és Hajós András az ország két szegletében nőttek fel. András pesti, újlipótvárosi úrifiú, Majka ózdi vagány. Közös címlapinterjújuk egy jelentős része mégis arról szól, miért lettek jóbarátok, miért köti […]

forbes_cover_aug_hq

Bővebben

dsc_9088_1100

Arany Medve-díjas film inspirálta ezt a gyönyörű szarvasos noteszt

Oszd meg!

A DotforYou elegáns jegyzetfüzete hagyományos könyvkötészeti eljárásokkal készült.

Néhány hete tűnt fel a boltokban az a fekvő formátumú jegyzetfüzet, melyen a berlini filmfesztiválon fődíjas Testről és lélekről motívumait fedezhetjük fel. Az Enyedi Ildikó filmje által inspirált füzetek menta színű vászonborítást kaptak.

dsc_9059_m_72

Fotó: Baglyas Erika (DOTforYou)

Hogyan beszélhet egy füzet testről és lélekről? „A tervezés során fontos volt, hogy olyan használati tárgyat hozzunk létre, mely nem csupán megjeleníti a film fontos szimbólumait, de esszenciálisan képes megragadni és átadni azt az üzenetet és érzést, melyet a filmvásznon láttunk. Éppen ezért – a film vetítési arányaihoz igazodva – döntöttünk a hosszúkás, fekvő forma mellett és jelenítettük meg a keménytáblás borítón az erdőt absztrakt, vonalkódot idéző formában” – olvashatjuk a termék bemutatkozó anyagában.

A tervezők – Baglyas Erika képzőművész és Szörényi László tervezőgrafikus – ebbe a környezetbe helyezték bele a szótlanul összetartó, álmaikban szarvasként létező főszereplőket.

A füzet menta színű vászonborítást kapott, volumenizált Munken papír került bele. Gerince szabadon látszik, elválik a könyvtesttől – kényelmesebbé téve ezáltal a notesz használatát. Arany prégelést kapott a szarvasbika agancsa és az erdő egy kiemelt része is.

dsc_9085_m

Fotó: Baglyas Erika (DOTforYou)

A Baglyas Erika által alapított magyar dizájnmárka főként prémium minőségű noteszok, határidőnaplók és vázlatfüzetek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.

Ezeket láttad?
Címkefelhő