Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Arany Medve-díjas film inspirálta ezt a gyönyörű szarvasos noteszt

A DotforYou elegáns jegyzetfüzete hagyományos könyvkötészeti eljárásokkal készült.

Néhány hete tűnt fel a boltokban az a fekvő formátumú jegyzetfüzet, melyen a berlini filmfesztiválon fődíjas Testről és lélekről motívumait fedezhetjük fel. Az Enyedi Ildikó filmje által inspirált füzetek menta színű vászonborítást kaptak.

dsc_9059_m_72

Fotó: Baglyas Erika (DOTforYou)

Hogyan beszélhet egy füzet testről és lélekről? „A tervezés során fontos volt, hogy olyan használati tárgyat hozzunk létre, mely nem csupán megjeleníti a film fontos szimbólumait, de esszenciálisan képes megragadni és átadni azt az üzenetet és érzést, melyet a filmvásznon láttunk. Éppen ezért – a film vetítési arányaihoz igazodva – döntöttünk a hosszúkás, fekvő forma mellett és jelenítettük meg a keménytáblás borítón az erdőt absztrakt, vonalkódot idéző formában” – olvashatjuk a termék bemutatkozó anyagában.

A tervezők – Baglyas Erika képzőművész és Szörényi László tervezőgrafikus – ebbe a környezetbe helyezték bele a szótlanul összetartó, álmaikban szarvasként létező főszereplőket.

A füzet menta színű vászonborítást kapott, volumenizált Munken papír került bele. Gerince szabadon látszik, elválik a könyvtesttől – kényelmesebbé téve ezáltal a notesz használatát. Arany prégelést kapott a szarvasbika agancsa és az erdő egy kiemelt része is.

dsc_9085_m

Fotó: Baglyas Erika (DOTforYou)

A Baglyas Erika által alapított magyar dizájnmárka főként prémium minőségű noteszok, határidőnaplók és vázlatfüzetek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója