rövid hír

A Rubik-kocka előtt tiszteleg a világhírű óragyártó új modellje

Forbes
2022. február 04. 2 perc olvasás

Limitált szériás, a Rubik-kocka ihlette karórát dob a piacra a Casio. A japán óragyártó az egyik népszerű modelljét öltözteti át a magyar találmány színeibe.

Az ott a Rubik-kocka a csuklódon? – A Casio japán óragyár népszerű G-Shock modelljét vehetik meg a játék színeiben Rubik Ernő találmányának rajongói. A vállalat a hivatalos Rubik’s Cube céggel együttműködve alkotta meg a karórát, írja a Casio a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményében.

„A karóra alapját képező G-Shock 1983 óta készül, így két nagymúltú cég együttműködése bontakozik ki a szemünk előtt” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az óra lünettája (a számlapot körülölelő ‘előlap’) fehérre is cserélhető. Fotó: Casio

Rubik Ernő 48 évvel ezelőtt, 1974-ben mutatta be a róla elnevezett színes kockát, amelynek népszerűsége azóta gyakorlatilag töretlen. A Rubik’s Cube több mint 450 millió kockát adott el napjainkig a világon, ezzel az egyik legkeresettebb játékká vált. A színes kocka iránt érzett lelkesedést jól tükrözi, hogy évről-évre dőlnek meg rekordok azzal kapcsolatban, ki milyen gyorsan tudja kirakni a kockát.

A különleges, limitált szériás kiadás nyolcszögletű 48,5×45,4×11,8 milliméteres karóratokkal rendelkezik, amely a Casio új, szénszálas erősítésű technológiáját használja. Ennek köszönhetően a modell fokozottan rázkódás- és ütésálló, emellett 20 baros nyomásig vízálló.

A cserélhető lünettának köszönhetően igazi 2-in-1 karórát kapnak a vásárlók: fekete vagy fehér színben használhatják az órát.

A GAE-2100RC-1A jelzésszámmal ellátott óra globálisan februártól lesz elérhető, a hazai forgalmazásról azonban egyelőre még nincs információ.