F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Fasor a Bécsi Központi Temetőben © PID /Schaub-Walzer

A bécsiek új hobbija: temetőbe járnak futni, úgyhogy építettek nekik két pályát

Mivel egyre több városlakó jár futni a Bécsi Központi Temetőbe, az intézmény vezetése két pályát is kijelölt a sírok között. A hivatalos megnyitót májusban tartják, természetesen futóversennyel.

A város külképviseleti irodája azt írta szerkesztőségünknek, hogy a Bécsi Központi Temetőbe egyre többen jártak “pihenni, feltöltődni és sportolni”, ezért a Zentralfriedhof vezetősége úgy döntött, építenek két futópályát a sírkertbe.  A város egyre inkább körbenövi a temetőt, a városlakók pedig elkezdték használni a teret: sokan sétálnak vagy kocognak erre. Az új trendhez igazodva a temető vezetése március elején két futópályát jelölt ki a területen. A két pálya útvonalát táblák jelzik, a temető 2-es bejáratánál pedig egy áttekintő tábla is fogadja a sportolni vágyókat.

Síremlékek a Bécsi Központi Temetőben © PID /Schaub-Walzer

Síremlékek a Bécsi Központi Temetőben. Fotó: PID /Schaub-Walzer

„Az, hogy egy temető egyszerre az emlékezés helye és élettér legyen, egyáltalán nem ellentmondásos. Nagyon nemes gondolatnak tartom, hogy elhunyt szeretteink ily módon részesei lehetnek életünknek” – mondta Maga Renate Niklas, a bécsi temetőket üzemeltető Friedhöfe Wien ügyvezetője a futópályák és a megnyitó kapcsán.

A futópályák hivatalos átadó ünnepsége 2019. május 25-én lesz, természetesen futóversennyel egybekötve. A rendezvény a Silent Run nevet kapta, nevezni három kategóriában lehet a wienläuft.at oldalon. A nevezési díjakból származó bevételt teljes egészében a PH Austria, a magas tüdővérnyomásban szenvedő betegeket támogató szervezet kapja.

Bécs amúgy kemény és fura hely: parkban biciklizni például tilos, 700 euró a büntetés.

 

Borítókép: Fasor a Bécsi Központi Temetőben. Fotó: PID /Schaub-Walzer

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő