Támogatói tartalom

Tudd meg, hogy mennyire vagy tudatos

Rohanó hétköznapok, stresszes meló (de csak a leadásig!), reggel nem volt idő, csak egy kávéra. Apró, közhelyszerű kifogások, amikkel éveket vesztünk. Odafigyelni az egészségünkre néha csak annyi erőfeszítést igényel, mint kitalálni egy újabb kifogást. Megmutatjuk, mennyit nyerhetsz egy kis tudatossággal is.

Szív

Évente több mint 45 ezer honfitársunk hal meg hiába. A zöldség és gyümölcs kihagyása az étrendből akár 15 százalékkal is emelheti a stroke kockázatát.
Illusztráció: Joós Andrea www.joosandrea.com

Rák

A rákbetegség elleni küzdelem egyik legfontosabb eleme a korai felismerés.
Illusztráció: Joós Andrea www.joosandrea.com

Neuro

A neurológiai betegségek rendkívül alattomosak. A kiváltó okokat sok esetben nem ismerjük, azonosítani sem egyszerű némelyiket, biztosat esetenként akkor lehet csak mondani, amikor már nagy a baj. Bele nem hal a beteg, de az életminőséget brutálisan rombolják ezek a betegségek.
Illusztráció: Joós Andrea www.joosandrea.com

Emésztőszervi gondok

Az emésztőrendszert érintő betegségek jellemzően nem okoznak halált – a daganatos betegségeket ide nem számítva –, ám nagyon nagy mértékben képesek rontani az életminőséget. Az állandó fájdalom, diszkonfortérzet mind emberi kapcsolatainkat, mind önértékelésünket rombolhatja.
Illusztráció: Joós Andrea www.joosandrea.com