Válság? Hol?

  „Újra 36 óráznunk kell” – mondja Novotni Anna, a Hajdu alelnöke. Először fordul elő, hogy címlapsztorink alanya arról beszél, hogy mi történt már meg náluk (és nem arról, hogy adott […]

A Forbes 2019. szeptemberi címlapja

Bővebben

A péti Nitrogénművek. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Megkezdődtek a leépítések, Bige bezárja a szolnoki gyárát

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 31-én hozott határozatot arról, hogy a magyar milliárdos kénsavgyárában tapasztalt rendellenességek miatt megtiltják az üzem működését.

Bige László a határozat megállapításait egészében szabálytalannak és végrehajthatatlannak tartotta. Szerdára aztán kiderült, hogy inkább bezárja a 250 családnak megélhetést biztosító üzemet.

A Népszava információi szerint a végkielégítések kifizetésével napokon belül megkezdik a szolnoki Bige Holding dolgozói elbocsátását.

Bige Lászlónak két nagy gyára van, a Nitrogénművek Pétfürdőn, a Bige Holding Szolnokon.  A szolnoki üzem pénzügyileg erősebb volt eddig, mint a pétfürdői, ám  ez utóbbi jóval modernebb. A Népszava információ szerint Bige úgy sejti, hogy meg akarják szerezni a vagyonát, azt ugyan nem mondta meg, hogy ki, de szerinte hamarosan a Nitrogénműveket is megpróbálják ellehetetleníteni.

A piacon három nagy játékos portfóliójába illene a műtrágya-birodalom – Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és az egykori cseh miniszterelnök, Andrej Babis neve merült fel. A Forbes mindhármukat megkereste, de mindenhonnan az a válasz érkezett, hogy nem terveznek akvizíciót.

Halálos szorításban a műtrágyakirály birodalma – Mészáros és Csányi is cáfolja a pletykákat

 

"A legbutább emberek, akiket ismerek, azok, akik mindent tudnak."