Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Már le lehet tölteni a védettséget igazoló mobilos alkalmazást

A Google Playben és az App Store-ben is meg lehet már találni a védettséget igazoló alkalmazást, sőt akár regisztrálni is lehet. Az app előbbiben EESZT alkalmazás, utóbbiban EESZT Lakossági néven fut.

Az első használat előtt az EESZT-ben (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) kell regisztrálni, és az ott megadott hat jegyű PIN-kódot kell beírni az applikációba ahhoz, hogy látszódjanak az adataink, írja a Telex. Az eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok link alatt bárki elérheti az alkalmazást keresgélés nélkül (ha belépett az EESZT-be). Az oldal részletes leírást is ad arról, hogy hogyan használjuk az appot.

A plasztikkártyához hasonlóan ebben sincs benne, hogy milyen oltást kaptunk, illetve a személyi igazolványunk és az útlevelünk száma sem. A Telex azt is írja, a regisztráció nem mindig megy gond nélkül, olvasóik közül többen jelezték, hogy nem tudják letölteni az alkalmazást, vagy Androidon azzal szembesültek, hogy az alkalmazás nem kompatibilis az eszközükkel, esetleg azzal, hogy az országukban nem elérhető.

Lehet lagzit tartani, táborok is lesznek a nyáron, applikációval is igazolható lesz a védettség

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi kormányinfón jelentette be, hogy a védettségi igazolvány mellé elkészült egy applikáció is, ami várhatóan hamarosan élesedik. Mind a plasztikkártya, mind az alkalmazás jó a védettség igazolására.


Oszd meg!