Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már ilyen is van: digitális misét indított a Telekom egy Somogy megyei kisvárosban

A Telekom közreműködésével, a Somogy megyei Tab városában egy közösségi ötlet kapcsán valósult meg a digitális mise, hogy a legidősebb generáció se maradjon ki a karácsonyi élményekből.

Magyarországon a legutolsó népszámlálási adatok szerint körülbelül 2,3 millió 60 éven felüli vallásos ember él. A KSH adatai szerint 18 százalékuknak koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nincs lehetőségük elhagyni az otthunokat, így templomba járni, vagy gyülekezetben gyakorolniuk vallásukat.

A Magyar Telekom egy olyan közösséget talált a Somogy megyei Tabon, ahol a város lakói és a helyi plébános közösen valósították meg a digitális mise projektet. A vállalat közleményében elmondja, hogy tableteket és más, streameléshez szükséges eszközöket is biztosít Sifter Gergely atya és a helyi egyházközösség számára, amivel közvetíteni fogják a karácsonyi miséket azok számára, akik nem tudnak részt venni.

A Telekom a projekttel hosszú távra tervez, és abban is bízik, hogy az eltérő digitális tudással rendelkező családtagok közelebb kerülnek egymáshoz a tudásmegosztáson keresztül.

Oszd meg!

Azért szeretem a közösségi médiát, mert olyan, mintha lenne egy újságom, csak veszteségek nélkül.