rövid hír

Luxus rocksztároknak − Budapesten nyílt meg Közép-Kelet-Európa első Hard Rock Hotele

Forbes
2022. április 09. 5 perc olvasás

A Nagymező utcában található 5 csillagos szálloda koncepciója, hogy igazi lifestyle hotelként teljes zenei és vizuális élményt nyújt vendégeinek.

Az 1971-ben alapított Hard Rock International 68 országban, közel 250 helyszínen van már jelen, amelybe beletartoznak a Hard Rock Cafék, hotelek, kaszinók és Rock Shopok is. Szállodájuk most már Budapesten is van.

A budapesti hotel büszkesége a több mint 50, a zene- és szórakoztatóipar legnagyobbjaihoz kötődő, világsztárok személyes tárgyaiból álló gyűjtemény: például Prince élénk lila műszőrme kabátja, Beyoncé egyik fekete flitteres ruhája, Freddy Mercury kézzel írt levele, John Lennon jegyzetfüzete, Katy Perry fellépőruhája vagy Madonna gimnáziumi évkönyve mind megtalálható a szálloda lobbijában és emeleti folyosóin.

Magyar darabok is a híres gyűjteményben

Az úgynevezett „memorabilia” kollekció részeként három magyar legenda egy-egy ruhadarabja, vagy hangszere: Bródy János bőrkabátja, Horváth Charlie kongája és napszemüvege, valamint Szikora Róbert első gitárja is helyet kapott a szálloda különböző pontjain.

Otthonos belső terek és történelmi építészet

A magyar Stúdió 100 Építészeti Kft. által tervezett szálloda 136 szobájával és lakosztállyal, két éttermével, bárjával, valamint az épület tetején található, rooftop rendezvény helyszínével nemcsak a külföldi vendégek számára, hanem a budapesti minőségi szórakozásra vágyóknak is egy új, világklasszis helyszínt kínál.

A Lázaro Rosa-Violán Studio által tervezett belső tereket olyannak álmodták meg, hogy azok egy rocksztár stílusosan berendezett magánrezidenciájának érzését keltsék. A vendégek tartózkodását zenei felfedezések és interakciók révén igyekeznek még élvezetesebbé tenni, ezért a szálloda minden szegletében válogatott lejátszási listákkal, de akár élőzenével és különböző zenei aláfestésekkel is találkozhatnak. A gitárkészítéshez használt kifinomult, meleg hatású fa, valamint a gitárhúrokra emlékeztető króm elemek is visszaköszönnek a belső dizájn részeként. A Hard Rock Hotel lobbija minden szerdán este élő koncertnek ad otthont, a Sessions étteremben minden csütörtökön, pénteken és szombaton LIVE DJ játszik a vacsoránál.

Sessions étterem

Szórakoztató és gasztro úticél

A szállodában megtalálható a hotellánc népszerű étterme, a Sessions, illetve lobbibárja, a Constant Grind. Az étterem vendégei nem csak beltéren, de a hangulatos kültéri, fedett passzázsban is élvezhetik Lipták Tamás és Sziszik István séf duó konyhaművészetét, amelynek egyaránt elemei a Hard Rock Hotelek világát idéző nemzetközi fogások és ikonikus magyar ételeink. A hotel bártendere, Horváth Zsolt egyedi, kézműves koktélkreációkkal és széles gin tonic választékkal várja a kikapcsolódni vágyókat.  

Rock’n roll és vendéglátás

A Hard Rock Hotelben a zene az egész rendszer és élmény alapköve. A teljesség igénye nélkül néhány elem: a Wax lehetőséget kínál a vendégeknek arra, hogy a legnagyobb klasszikusokból készült válogatást eredeti bakelit lemezen, valódi lemezjátszókon, eredeti hangzásban hallgathassák. A szálloda vendégek többféle Fender gitárból választhatnak, amelyeken teljes tartózkodásuk alatt játszhatnak, kiegészítve azokat Fender erősítővel, fejhallgatókkal és akár interaktív zeneórákkal a szállodai szobában (Picks). A Rock Om névre keresztelt jóga-élményt pedig a vendégek a saját szobájuk kényelméből érhetik el és élvezhetik.

A Hard Rock Hotel lobbija minden szerdán este élő koncertnek ad otthont, ami bárki előtt nyitva áll, aki a nap végén szeretne lazítani és egy jó koktél mellett átélni a Hard Rock Hotel által nyújtott zenei élményt.

A Sessions étteremben minden csütörtökön, pénteken és szombaton LIVE DJ játszik a vacsoránál. Vasárnap ebédnél különleges zenei élményt kínálnak Sercegő Bakelit Ebéd néven, hiszen DJ-jük élőben keveri bakelit lemezen a 80-as, 90-es és 2000-res évek legjobb dalait.

Roxy Rooftop

Ikonikus Hard Rock merchandise a Rock Shopban

A hotel lobbijában található Rock Shop a Hard Rock világmárka logózott merchandise termékeit, változatos ruhákat, egyedi kitűzőket, divatékszereket, táskákat és zene inspirálta szuveníreket kínál. A Rock Shop nem csak gyűjtők, szállóvendégek, hanem mindenki előtt nyitva áll, aki egyedi, csak a Hard Rock Hotel Budapestben megtalálható különleges kiegészítőkre vágyik.

A Hard Rock Hotel nem csak a budapesti szállodai szobakínálatban nyújt újat a vendégeknek, éttermeivel, koncertjeivel, bárjaival egy világklasszis színvonalú szórakoztatást, gasztronómiát és koktélkülönlegességeket kínál a magyar fővárosban.