F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Kép: Audi / E.ON

Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül a győri Audi tetején

Az E.ON 160 ezer négyzetméteres tetőnaperőművet épít az Audi Hungaria két győri logisztikai központjának a tetejére. A termelés 2020-ban indulhat.

A napelempark 35 ezer napelemből fog állni, ezeket az E.ON szereli fel és üzemelteti majd. A park beépített csúcsteljesítménye 12 MW lesz, évente 9,5 GWh-nál is több energia termelése a cél.

Ez ötezer háztartás éves energiaszükségletének felel meg, és hatezer tonnával csökkenti a levegőbe jutó szén-dioxid mennyiségét.

Az Audi közleménye szerint a gyártó elhivatott a fenntarthatóságért, a magyarországi ágazat 70 százalékban már most megújuló, geotermikus energiával üzemel.

„Deklarált célunk, hogy az Audi Hungaria szén-dioxid-semleges vállalat legyen” – mondta Achim Heinfling igazgatósági elnök. A cégnél keletkezett hulladék 99,5 százalékát újrahasznosítják, írják a közleményben.

Nem ez az E.ON első ilyen irányú kezdeményezése.

„Tavaly kapcsoltuk rendszerbe első saját napelemtelepeinket Szigetváron és Mohácson 10 hektár összterületen, nagyságrendet léptünk a megújuló energia hasznosításában – mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja. – A Győrben megvalósuló naperőműpark egy újabb nagy lépés.”

Kép: Audi / E.ON

Egy sztrájk Győrben, mínusz 10 ezer Audi Németországban

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő