Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Breaking: hiába sikerült a német piacon is megvetni a lábukat, felszámolás alatt a BeeRides, a magyar reptéri autómegosztós startup

Bősze Botond és három barátja 2015-ben alapították a reptéri autómegosztót. Tesztüzemük Budapest volt, azóta Németország számos repterén megjelentek és két sikeres befektetési kör is mögöttük van.

A BeeRides koncepciója szerint ingyen parkoltathattad saját autódat a reptéren, más pedig bérbe vehette tőled teljes körű biztosítás mellett. A Liszt Ferenc Repülőtéren futtatott “tesztüzemük” után a német piacot célozták meg, ott voltak a frankfurti, berlini, dortmundi és düsseldorfi repülőtéren is. A 2019 májusi lapszámunkban szerepeltek a legforróbb magyar startupok között.

2018 februárjában egy német energetikai multihoz tartozó kockázati tőkealaptók kaptak 1,4 millió eurós (440 millió forint) befektetést, a müncheni reptér volt a következő cél.

A cég hajnalban e-mailben értesítette a felhasználóit a felszámolásról. A levélben azt írják, hogy minden folyamatban lévő ügyet a felszámolóbiztos vesz át.

A német piac kihívásaihoz hozzájárulhatott az is, hogy összeállt a BMW és a Mercedes autómegosztó szolgáltatása is, létrehozva Európa eddigi legnagyobb carsharing óriását.

Bősze Botond a Forbesnak megerősítette, hogy a cég valóban felszámolás alatt áll, de részleteket egyelőre nem közölt.

Oszd meg!