Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Fotó: Orbital Strangers

Barabási Albert-László tréninget tart a Brain Baron arról, hogyan kerülj ki győztesen a következő válságból

Azokat az üzleti vezetőket célozzák meg a tréninggel, akik felkészülten szeretnék fogadni a jövő kihívásait.

Rendhagyó, saját fejlesztésű tréninggel készül a Brain Bar, amire Barabási Albert-László harvardi hálózatkutatót kérték fel, hogy tartsa meg — értesültünk a szervezők a Forbesnak eljuttatott közleményéből.

A Brain Bar innovációs tréningjét Mastermind Sessions névre keresztelték, és azokat az üzleti vezetőket célozzák meg vele, akik felkészülten szeretnék fogadni a jövő kihívásait. Barabási fő témája a következő lesz:

hogyan kerülhet egy vállalkozás a következő gazdasági válság nyertesei közé?

A Brain Bar leírása szerint a Mastermind Sessions tréningen a résztvevők a mindennapi cégvezetésben is hasznosítható tudásra tehetnek szert. Először a sikerről szóló tudományos felfedezéseit fogja előadni példákkal illusztrálva, ezt követően a résztvevők kis csoportokban, a legprofibb szervezetfejlesztők segítségével fordíthatják le maguk számára a hallottakat. Ennek keretében

  • személyes visszajelzést kaphatnak Barabásitól,
  • felmérhetik, hogyan javíthatják és mérhetik cégük teljesítményét,
  • megtervezhetik, mit és hogyan tennének, ha már holnap beütne a válság,
  • és személyre szabott válságbiztosítási tervvel térhetnek haza.

A közép- és felsővezetőket célzó programot jövőfesztivál nulladik napján, május 29-én rendezik meg a Budapest Music Centerben.

A teljesítmény korlátos, a siker korlátlan

Barabási Albert-László volt 2018. szeptemberi Forbes-címlaposunk. Új könyvében, A képletben eddigi tudományos kutatásaiból – a komplex hálózatok tudományából – kiindulva elkezdte vizsgálni azt is, mitől sikeres valaki, min múlik, hogy valamit sikeresnek vagy sikertelennek ítélünk, mekkora a szerepe mindebben az egyénnek és a közösségnek. Legutóbb március végén ültünk le vele beszélgetni a könyve fogadtatásáról, tudománypolitikáról és a magyar alapkutatásokról.

Barabási a magyar alapkutatásról: kivágjuk a piramis alapját, és próbáljuk meggyőzni, hogy levitáljon

A siker 5 törvénye, amit te sem kerülhetsz el – Barabási Albert-László, világhírű magyar hálózatkutató szerint

Lapozz bele a magazinba!

 

Borítókép: Orbital Strangers

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója