Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Állami hátszéllel fedezhetik a T-Systems felvásárlását

50 milliárd forintba is kerülhet a Jászai-féle 4iG-nek a T-Systems felvásárlása, az MNB kötvényprogramja jól jöhet a cégnek. 

A Jászai-Mészáros féle tőzsdei IT-cég, a 4iG Nyrt. a tőzsde honlapján jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által 2019. július 1-jén elindított Növekedési Kötvényprogramban (NKP) részt kíván venni. Mint írják, a társaságnak az NKP-ban való részvételéhez szükséges előkészületek folyamatban vannak.

Bő egy hete az Index írt arról, hogy miért is léphet be a programba a Mészáros Lőrinc korábbi jobbkezeként működő Jászai Gellért által irányított informatikai óriás, mely sorra nyeri a milliárdos állami megbízásokat. A 4iG felvásárolta a Magyar Telekom leánycégét, a szintén megannyi állami megrendeléssel bíró T-Systemst, az Index szerint a vételár 50 milliárd forint körül lehet. Ez ugyanakkor meglehetősen nagy összeg a Mészárostól épp függetlenedő Jászainak, aki nagybefektetőként szállt be a cégbe. A lap arról ír, hogy a vételárat nagyobbrészt az MNB vállalati kötvényprogramjával, kisebbrészt saját részvényekkel vagy bankhitellel finanszírozhatják.

A júliusban indult NKP-ban az MNB összességében 300 milliárd forint erejéig, akár a vállalatok által kibocsátandó kötvénymennyiség 70 százalékát, de cégenként legfeljebb 20 milliárd forintot hajlandó lejegyezni.

 

A matematikában az ember a dolgokat nem megérti, hanem megszokja.