Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Alaszkai helikopterbalesetben meghalt a leggazdagabb cseh milliárdos

A 17,5 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező üzletember halálhírét befektetési cége erősítette meg. Kellner Magyarországon az állammal is üzletelt, korábban ő vette meg a Telenort a norvégoktól.

Hétfőn Alaszkában halálos helikopterbalesetet szenvedett a Forbes listája szerinti leggazdagabb cseh, Petr Kellner.

Az 56 éves üzletember halálhírét befektetési cége, a világszerte 44 milliárd dollár értékben ingatlanokat, részesedéseket és egyéb vagyontárgyakat birtokló PPF Group befektetési ügynökség erősítette meg a Reuters szerint.

A főleg mezőgazdasági, biotechnológiai, távközlési, biztosítási, valamint pénzügyi és banki üzletekben érdekelt PPF egyebek mellett a magyarországi Telenort is megszerezte a korábbi norvég tulajoktól.

Legutóbb tavaly év végén írtunk arról, hogy a magyar állam akár százmilliárd forintot is fizethetett azért, hogy részesedése legyen a cseh milliárdos által felvásárolt cégben.

Egy túlélő

A cseh Forbes online kiadása azt írja, a baleset szombaton történt, és öten vesztették benne életüket. Egy túlélőről van hír, az ő állapota válságos, de stabil. A Knik-gleccsernél történt szerencsétlenség körülményeit egyelőre vizsgálják.

Az Airbus AS350 B3 típusú helikoptert a Tordrillo Mountain Lodge nevű luxusszálláshely biztosította a milliárdosnak.

Borítókép: Petr Kellner Fotó: Forbes.cz

 

 

Oszd meg!

Senki nem tud olyan cselekedetszerűen hazamenni, mint az angolok.