Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Trendi a tudás

Egis – Egészség. Élet. Minőség – így szól a vállalat szlogenje. Az Egis ennek szellemében az általános iskolától az egyetemig számos módon támogatja a tudás megszerzését és a magas színvonalú munkát.

Míg egy diák szétszedett, majd újra összerakott egy műszert, amit az iskolában csak a kiállítóállványban tanulmányozhatott, mások molekulákat építettek, az Egis gyógyszergyár vezérigazgatójaként fotózkodhattak vagy éppen targoncát vezettek.  Az Egis Tudományos és Technológiai Központ bizonyítja, hogy lehet élmény a tanulás: a háromszintes multimédiás épületben 3D-s mozi, speciális applikációk és 3D-s virtuális valóságba invitáló Oculus Rift szemüvegek vezetik be az érdeklődőket az analitika vagy éppen a hatóanyag-fejlesztés világába. A diákok a virtuális gyárlátogatások során a gyógyszergyártás minden fázisát végig tudják kísérni, sőt, működő üzemsorok mellett is kipróbálhatják magukat.

Az idén 105 éves Egis az egyik legnagyobb és legkorszerűbb hazai gyógyszergyár, ahol komplett generációk nőttek fel. Egy dolog azonban állandó: a vállalatnál a mai napig a tudás az egyik legfontosabb érték.

„Társadalmi felelősségünk továbbadni a cégünknél felhalmozódott szakmai ismereteket és tapasztalatokat. Úgy gondoljuk, hogy a tudás megosztása olyan folyamat, amely során minden résztvevő gazdagodik”

– állítja Dr. András Klára HR igazgató. Ennek jegyében az Egis az oktatás számos területén jelen van az általános iskolától az egyetemig. A cég által szervezett illetve támogatott 14 év alatti diákoknak tartott programokon az egészséges életmód és az elsősegélynyújtás áll a középpontban, míg középiskolától egyre inkább szakmaspecifikus tudást kínálnak a tanulóknak. Tavaly három szakképző iskolával együttműködve beléptek a duális képzésbe, hogy az iskolai anyagot olyan tudással egészítsék ki, amely felkészíti a jövő gyógyszeripari dolgozóit a nagyvállalati környezetben végzendő munkára. Az Egis a felsőoktatásban is naprakész, versenyképes ismereteket ad át a hallgatóknak. Három hazai elitegyetemmel együttműködésben valósították meg a gyógyszeripar teljes spektrumát lefedő kreditpontos képzést, melynek végén a résztvevők a sikeres elhelyezkedéssel kapcsolatos tanácsokat is kapnak.

Minden korosztály esetében nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal tehetségek felkarolására. Amellett, hogy az Egis számos tanulmányi verseny szponzora, doktori ösztöndíjakat is finanszíroznak és a kiváló oktatók teljesítményét is honorálják. A tudás megszerzését a gyakorlatban használt eszközök átadásával is segítik. A pipettától az analitikai berendezésen át a komplett, modern laboratóriumig számos egyetemi műhelyben és iskolában támogatják az oktatást tárgyi adományokkal.

Nem ér véget a tanulás azután sem, hogy egy ifjú tehetség belép az Egis kapuján.

„A folyamatos fejlődés elengedhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez. Változatos formákban, személyes igények figyelembevételével biztosítjuk ehhez a lehetőségeket, legyen szó konferenciáról, nyelvtanfolyamról vagy más tréningről”

– sorolja Dr. András Klára. A minőségi munka sokféle karrierút előtt nyitja meg az ajtót, mindezt vonzó juttatásokkal, nemzetközi színvonalú munkakörnyezetben. Többek között balatoni üdülők, saját óvoda és bölcsőde gondoskodik a vállalat dolgozói és családjuk jól-létéről, és kiemelt szerep jut a sportnak is. A tenisztől a vitorlázásig sportszakosztályok sokasága működik a körmendi kosárlabdacsapat névszponzoraként is működő Egisnél, mely az idén először streetball kupát is rendezett középiskolások számára.

„Minél több lesz a jóság és a szeretet, annál erősebbek leszünk, így feltétlenül sikeresek leszünk”

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin