Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tengerparti nyaralás – karnyújtásnyira

 

Szikrázó napsütéssel köszöntött be a nyár – ilyenkor másra se vágyik az ember, mint egy hűsítő csobbanásra a tengerben. Az idei nyár nagy dobása kétségtelenül a LOT lengyel légitársaságé: júliusban elindított járataikkal alig két-három óra alatt elérhetők a közeli országok legszebb tengerpartjai. Mostantól a horvát paradicsom, Dubrovnik heti egyszer, a meseszép Várna pedig szintén heti egyszer érhető el Budapestről közvetlen légijárattal. Viszlát, hosszú autóutak!

Elfelejthetjük a határokon kígyózó kocsisorokat: a LOT kényelmes alternatívát kínál a kikapcsolódni vágyóknak. A lengyel légitáraság júliustól régen várt úticélokkal köti össze Budapestet: Dubrovnik és Várna is alig másfél órás repülőúttal érhető el a magyar fővárosból. Csak dőljünk hátra a kényelmes üléseken, és a légitársaság vadiúj repülőgépének fedélzetén megkezdődhet a kikapcsolódás. A menetrend ráadásul tökéletesen kedvez a spontán, egyhetes kiruccanásoknak!

 

Dubrovnik, a hét királyság fővárosa

Dubrovnik mesébe illő tengerpartja mellett számos látnivalóval várja az aktív pihenésre vágyókat. A pezsgő főtértől néhány perc sétára hamisítatlan kikötővárosi hangulat várja a látogatókat; innen indulnak a népszerű kirándulóhajók is.

Jó hírünk van a Trónok harca rajongóinak: aki Dubrovnikba látogat, egyúttal Királyvár utcáit is bebarangolhatja. Itt forgatták ugyanis a sorozat legizgalmasabb epizódjait – melyik karakter bőrébe bújva fedeznéd fel a hét királyság fővárosát?

 

Ezerarcú Várna

Várna nemcsak homokos tengerparttal kecsegtet: gazdag történelmi örökségének köszönhetően többnapos felfedezőtúrára is csábítja az utazókat. Európa egyik legrégebbi városa régi pompájában megőrzött műemlékeket és izgalmas múzeumokat rejt. A tartalmas kikapcsolódást szórakozóhelyek és hangulatos kávézók is garantálják, aki pedig a magyar történelem nyomában járja a világot, Várnában felkeresheti I. Ulászló királyunk síremlékét is.

Történelem és tengerparti üdülés – egyetlen városban.