Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Stúdió minőség a füledben

A fülhallgató mindig egy célszerű, de nem túl kényelmes eszköz volt. Nyakba akasztva zavart, zsebre vágva vagy a táskában hordva a zsinórja bogozódott össze, gordiuszi csomót alkotva. A problémát végül nem a vicces alakú kábelrendezők oldották meg, hanem a Bluetooth technológia és a miniatürizáció. A teljesen drótnélküli fülhallgatók olyan kényelmet biztosítanak, amelyre korábban nem volt példa.

Az egyre kisebb alkatrészek, a kifinomult gyártástechnológia és az egyre komolyabb tudású csipek pedig új szolgáltatásokkal is felruházzák ezeket az eszközöket. A Huawei által piacra dobott Freebuds 3 nem csak stúdióminőségű hangzást biztosít, hanem a környezeti zajokat is hatékonyan szűri.

A fejhallgató lelkét adó Kirin A1 csip által lehetővé tett aktív zajszűrésnek köszönhetően a metró zaja vagy a városi forgalom sem hallatszik bele az épp a fülünkben duruzsoló zenébe. A funkció telefonhívás közben is aktív, így attól sem kell félni, hogy félreértjük, amit a partnerünk mond, vagy épp hozzá nem jut el a mi üzenetünk. A zajszűrést az aerodinamikai mikrofonnyílások és a háromszoros fúziós zajcsökkentő algoritmus együttesen biztosítja.

A Freebuds 3 a TWS, azaz true wireless fülhallgatók közé tartozik. A két fülbe illő eszköz között egyáltalán nincs drótos összeköttetés, az interferenciát azonban megakadályozza a kétcsatornás szinkron átviteli rendszer. A digitális átvitel észrevehetetlenül rövid, 190 milliszekundumos – ez egy átlagos szempillantás hossza – késleltetéssel szólaltatja meg a Bluetooth-kapcsolaton érkező hangokat, így gond nélkül alkalmas videojátékok vagy filmek élvezetéhez. A hívások hangminőségét javítja a Freebuds 3 csontszenzora, amely a fejhallgató mikrofonja mellett a csontokon átszűrődő beszédhang felhasználását is lehetővé teszi.

Bár a fülhallgatók aprók, az akkumulátoruk négyórányi zenelejátszást tesz lehetővé. Ha az eszközöket visszahelyezzük a tokba, akkor annak beépített akkumulátora rögtön tölteni kezd, így további tizenhat órányira lehet feltölteni a Freebuds 3-at. Miután ismét startra kész az eszköz, elég kinyitni a tokot, és a Freebuds 3 azonnal és automatikusan csatlakozik az okostelefonhoz. Az eszközök párosításával tehát nem kell törődnünk, elég a zenei élményre koncentrálni.

A stúdióminőségű hangzást ígérő Freebuds 3 nem csak azért érdekes, mert általa képviselteti magát a Huawei a prémium audioeszközök piacán. A fülhallgatóval debütáló, alacsony energiafogyasztású kommunikációt és minimális késleltetésű lejátszást lehetővé tévő Kirin A1 csip további viselhető okoseszközökben is megjelenhet a jövőben.

A Freebuds 3 novembertől kapható a Huawei magyarországi kereskedelmi partnereinél. A prémium sztereó fejhallgató ajánlott bruttó fogyasztói ára 59 900 forint.