Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Sok gonddal kevesebb – A tartós autóbérlés nem financiális kérdés

Nem nehéz belátni, hogy egy több ezres autóflotta jobb szervizdíjakat, gördülékenyebb ügymenetet, kedvezőbb árakat eredményez, egy járműre leosztva. Ahhoz, hogy egy vállalkozásnak saját gépjárműve – vagy akár gépjárművei – legyenek, nem kell sok millió forintot letenni az asztalra. A nagyvállalatokon túl a kis- és középvállalkozások is profitálhatnak az operatív lízingből, más néven tartós autóbérlésből, ami az anyagi előnyök mellett számos egyéb terhet is levesz a vállalkozóról. Erről beszélgettünk Hasan Kurttal, a Budget Magyarország ügyvezetőjével.

Mi a tartós bérlet lényege?

A legkézzelfoghatóbb az, hogy a bérlőnek nem kell egy összegben kifizetnie egy vagy több új autó árát, hanem meghatározott időtartamra, meghatározott bérleti díjat fizet, ami nyilván töredéke a gépjárművásárlásnak, így a vállalkozásnak több tőkéje marad a saját tevékenysége fejlesztésére.

De mi a helyzet a nagyvállalatokkal, akiknek nem okozna problémát az, hogy autóba fektessenek?

Cégünk, a Budget Autókölcsönző, tartós bérlet esetén a biztosítástól kezdve a szervizen át a szezonális gumicseréig mindenről gondoskodik, és egy esetleges baleset során a teljes kárrendezést elintézi, valamint csereautót is biztosít. Assistance szolgáltatásunkat egész Európában igénybe vehetik ügyfeleink. Itthon pedig országos szervizhálózatokkal állunk kapcsolatban, így Magyarország bármelyik pontján elérhető a szolgáltatásunk. A Budget átvállalja a regisztrációs adót és a forgalomba helyezési költségeket, tehát rengeteg időt és „fejfájást” spórolunk meg ügyfeleinknek.

Az is lényeges szempont, hogy mivel több ezer gépkocsit vásárolunk, biztosítunk, szervizeltetünk, ezért lényegesen jobb árakat kapunk, mintha valaki „az utcáról beesve” egy darab autót szeretne megvásárolni. Természetesen, a kedvezményes áraknak az ügyfeleink a legfőbb haszonélvezői.

Milyen gépjármű típusokat kínál a Budget Magyarország?

Hat kategóriában lehet nézelődni. Cégünk évente nagyságrendileg 1000 gépjárművet vásárol, ezek közül lehet választani, ár és méret szerint. Szinte minden gyártóval kapcsolatban állunk, úgyhogy gyakorlatilag bármilyen típust be tudunk szerezni. A személygépjárműveken kívül természetesen haszongépjárművek tartós bérlésére is van lehetőség, egyetlen kategória van, amivel nem foglalkozunk: a luxusautók. Ha  Rolls-Royce-ra vagy Porschéra vágyik az ügyfél, ezt az igényét sajnos nem mi fogjuk tudni kielégíteni.

Mennyi idő alatt kerül a vállalkozáshoz a kinézett gépjármű?

Ez optimális esetben két hét. A Budget Flotta oldalán csak ki kell választani a megfelelő autót, és kitölteni egy regisztrációs lapot. Ezt követően jelentkezik kollégánk, hogy az egyedi igényeknek legmegfelelőbb megoldást találhassuk meg közösen ügyfelünkkel. A vállalkozás teljes körű ellenőrzésen esik át, hiszen nyilván fontos számunkra, hogy problémamentes ügyfelekkel szerződjünk. Amennyiben minden rendben és az ajánlatunk elfogadásra kerül, jöhet a papírok aláírása, és a foglaló kifizetése. Ha éppen nem elérhető a kinézett gépjármű, akkor a megérkezésig egy hasonló kategóriájú autót kínálunk fel. Az operatív lízing ideje 1-5 év lehet, és évente 10.000 kilométer futásteljesítményre szól a szerződés, de természetesen ez rugalmasan módosítható. Fontos kitétel, hogy a biztosítás tartalma miatt csak az EU-tagországokban használható a lízingelt autó.

Akkor gyakorlatilag a honlapjuk segítségével ebben a pillanatban elindíthatnám egy vadonatúj Skoda Octavia beszerzését a vállalkozásom számára, és pár héten belül már használatba is vehetném anélkül, hogy komolyabb költségekbe verném a cégemet?

Természetesen, várjuk szeretettel honlapunkon!

 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.