Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Gondoskodás a legmagasabb szinten

Egy gyermek születése minden család életében a legfontosabb pillanatok közé tartozik, nem mindegy tehát, milyen körülmények között kerül rá sor. A Dr. Rose Magánkórház felkészült, elhivatott szakemberekkel, meghitt környezettel és személyre szabott ellátással ideális helyszínt jelent minden kismama számára.

„Minden kismamának megvannak a maga igényei és elképzelései a szülést illetően. Kollégáink maximális nyitottsággal tudnak ezekhez alkalmazkodni. Így a Dr. Rose szülészete valódi alternatívát kínál azok számára, akik szívesen választanák az otthonszülés szabadságát, de nem akarják nélkülözni a kórházi orvosi háttér nyújtotta biztonságot sem” – hangsúlyozza Dr. Dubecz Dániel szülész-nőgyógyász. Egyes hölgyek ragaszkodnak a szülőszobához, mások kádban szeretnének életet adni gyermeküknek, vagy éppen mozognának szülés közben. Van, aki a párjával szeretne kettesben vajúdni, vagy épp az nyugtatja meg, ha körülveszik a személyzet tagjai. A Dr. Rose szülészetén minden kérésnek eleget tudnak tenni, folyamatosan szem előtt tartva a kismamák egyedi szükségleteit.

Budapest legrégebbi privát kórházában minden anyuka kiemelt figyelemre és meghitt körülményekre számíthat. „Az éppen szolgálatot teljesítő orvoskolléga kizárólag egy kismamával foglalkozik, emellett egy szülésznő és egy csecsemős nővér is ügyel rá. Kis létszámú stábbal dolgozó egységként sokkal jobban fel tudjuk mérni az egyéni igényeket, és rugalmasabban is alkalmazkodunk ezekhez, mint egy nagyobb szülészeti osztály” – mutat rá Dr. Dubecz Dániel.

Teljes körű ellátás 

Az exkluzivitás a környezetre is jellemző. A kismamák saját fürdőszobával rendelkező, az újszülött ellátására tökéletesen alkalmas apartmant kapnak, és negatív covidteszttel vagy két oltással a kispapák – akiktől lehetőség szerint egyéni karantént kérnek a várandósság 36. hetétől – szintén aktívan végigkísérhetik gyermekük születését. „Kétágyas szobáinknak köszönhetően az újdonsült apák a teljes benntartózkodás ideje alatt párjuk mellett lehetnek, a családi apartmanban pedig akár a testvérek is az újszülöttel és a gyermekágyas kismamával együtt tölthetik a szülést követő napokat” – mondja Dr. Dubecz Dániel.

A várandós hölgyeket és a leendő kismamákat a Dr. Rose szülészete egyedülállóan komplex szolgáltatáscsomaggal várja. „A családtervezéstől a terhesgondozáson keresztül a szülésig kísérjük őket a megfelelő szakemberekkel és szolgáltatásokkal, így mindig a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülnek. A szülést követően az újszülött- és a csecsemőgondozásban is segítünk a Dr. Rose gyermekgyógyászainak bevonásával, továbbá a fontos életkor-specifikus szűrővizsgálatok háttere is biztosított” – magyarázza a szakember.

Kórház a családnak

A 14 éves múlttal rendelkező Dr. Rose Magánkórház szakmai elfogadottságát és népszerűségét jól mutatja, hogy évről évre 25–30 százalékkal emelkedik a betegforgalom, és folyamatosan növekszik az kórházban született gyermekek száma is. A kismamák elégedettségéről sokat elárul az is, hogy sokszor családtagjaik számára is a Dr. Rose szakembereit ajánlják. „A minket választó anyukák már a terhesgondozás alatt hozzák a férjüket vagy szüleiket különböző vizsgálatokra, és a szülést követően is hozzánk járnak. Így kollégáinkkal számos esetben teljes családok egészségére vigyázunk, és gyakran találkozunk ismerős arcokkal” – mondja Dr. Dubecz Dániel.