Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Funkció és forma teljes szabadsága

Az ikonikus Mah Jong már Budapesten is megtalálható

A Roche Bobois-t ma a high-end bútortervezés és -forgalmazás világának vezető francia szereplőjeként tartják számon. Olyan nevezetes tervezőkkel dolgoznak együtt, mint Marcel Wanders és Kenzo Takada, valamint nagy houte couture divatházakkal, mint a Jean Paul Gaultier vagy a Christian Lacroix Maison. Minden bútordarab a Roche Bobois, a tervezők és a gyártók szoros együttműködéséből születik, ez a koncepció adja a brand erősségét és eredetiségét. Bútoraikat kizárólag Európában gyártják, szem előtt tartva a fenntartható szemlélet által támasztott igényeket. A Roche Bobois mára már 50 országban több, mint 250 üzlettel van jelen – 2020 szeptemberétől Budapesten is.

A budapesti Roche Bobois showroomnak egy műemléképület ad otthont, amely nemcsak különleges atmoszférát teremt, de egyedülálló mérete miatt egyedi belsőépítészeti megoldások alkalmazását is lehetővé tette. Már csak az 1.000 nm-es, háromszintes bemutatóteremben tett látogatás is felejthetetlen élményt jelent. Ebben az igazán egyedi környezetben kapott helyet a Mah Jong, a Roche Bobois egyik legikonikusabb bútordarabja is.

A kanapé, amely Gigi Hadid otthonát is díszíti

Hans Hopfer festő, szobrász és tervező, 1971-ben alkotta meg Mah Jong névre keresztelt kanapéját. A ’70-es években Hopfer a kényelemmel kapcsolatban egy igazán újító és laza megközelítéssel élt. Sosem gondolta talán még ő sem, mekkora hatással lesz ezzel arra, hogy az emberek hogyan bútorozzák és rendezik be otthonaikat.

A Mah Jong egy olyan kanapé, melynek alapja a funkció és forma teljes szabadsága. Kezdésként a kanapénak 3 eleme volt, melyeknek elrendezését szabadon lehetett variálni gyakorlatilag korlátlanul, akár egymás mellé, akár éppen egymásra helyezve az elemeket. Az eltelt évek során a Roche Bobois tehetséges dizájnereket kért fel, hogy segítsenek „felöltöztetni” a Mah Jongokat. Minden felkért művésznek, tervezőnek sikerült a termék új, megnyerő oldalát kidomborítani, miközben az alap tervezési szempontokon nem változtattak. Így lett a Mah Jong még több, mégis ugyanaz.

A Mah Jong arra bátorít, hogy kísérletezz, szegd meg a normális életről alkotott szabályokat. A nappali mindig máshogy fog kinézni. Egy újfajta megközelítés születhet meg arról, ahogy élettereket látunk és tervezünk. A gyakorlatilag korlátlan számban variálható elemek segítségével bárki bármikor átrendezheti a teret, amiben él, ezáltal a kanapé szó eredeti jelentését is újraalkothatja.

Roche Bobois Budapest
Wesselényi utca 8.
1077 BUDAPEST
Tel. : +36 1 790 5818
budapest@roche-bobois.com
www.roche-bobois.com

"Egy nyugati mércével mérve elavult pincészetet vettem, szőlőbirtok nélkül, azt nem is adták volna, de pénzünk sem volt rá"