Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

FLOW vagy FOLLOW – Neked merre van előre

Jubileumi Fesztiválkonferencia A FENNTARTHATÓSÁGRÓL az Akvárium Klubban

Világmegváltó beszélgetések a jövőről, csúcskategóriás elektromos és hibrid autók, megújuló energiát felhasználó rendszerek, és még sok egyéb érdekesség várja szombaton egész nap azokat, akik kilátogatnak az Akvárium Klubba a 10. Fenntarthatósági Napra. Este az Irie Maffia koncertjével és egy pörgős afterparty-val zárul a Magyar Telekom által szervezett fesztiválkonferencia.

Vajon mi a véleménye az alkotói szárnyalásról Pásztor Annának, az Anna and the Barbies énekesének, és Litkai Gergely humoristának? És hogyan éli meg örömként, kiteljesedésként a munkáját Al Ghaoui Hesna haditudósító? Mi történik a társadalomban, amikor az információáramlást a pletyka uralja, és mi akkor, amikor adatelemző újságírók derítenek fényt folyamatokra? Vajon hová áramlik a pénz, a tőke és hol várják hiába? Egyáltalán, milyen áramlások zajlanak, testben, lélekben és egy bolygó ökoszisztémájában, amelyek alapvetően irányítják mindennapi életünket? Ilyen és ehhez hasonló kérdések szövik majd a beszélgetések fonalát a jubileumi Fenntarthatósági Napon többek között Küllői Péter, a Mosoly Alapítvány alapítója, France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány vezetője, Tari Annamária klinikai szakpszichológus, valamint Dr. Zacher Gábor toxikológus részvételével.

fn10-esemeny_forbes

Az idei fesztiválkonferencia központi témája a FLOW. A flow-élmény az elme működésének olyan állapota, amelynek során az ember örömmel töltődik fel, kiteljesedett élményként éli meg, amit éppen csinál. A rendezvény 12 órakor egy inspirációs beszélgetéssel indul D. Tóth Kriszta vezetésével, a Hello, WMN! beszélgetések hangulatában a FLOW szerepéről a kreatív folyamatokban, a személyes és szakmai inspirációban. Ezt követően három szekcióbeszélgetésben – a fenntarthatóság pillérei mentén – szakértők járják körül a környezetben végbemenő áramlásokat, a társadalmunkra ható és azt meghatározó folyamatokat, a gazdaságot szervező pénzáramlást, míg a plusz 1 szekcióban az egyén kerül a középpontba, és a testi-lelki folyamatok tükrében vizsgálják majd a FLOW-t.

A beszélgetések szüneteiben közel 50 szervezet mutatja be tevékenységét az érdeklődnek. Lesznek közöttük innovatív, trendi megoldások, csúcskategóriás elektromos és hibrid autók, megújuló energiát felhasználó rendszerek és sok más érdekesség. Az érdeklődők megtalálják a kiállítók sorában többek között az Autistic Art Alapítvány, a Felelős Gasztrohős, a Kitchen Budapest, a Lexus Buda, a Share – A jótékony Ser, a Suhanj! Alapítvány, illetve a Wind the Way munkatársait, akik interaktív programokkal és sok érdekességgel várnak mindenkit.

A fesztiválkonferencia szünetében Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója adja át a Magyar Telekom és a Fenntarthatósági Médiaklub által meghirdetett Fenntarthatósági Sajtódíj pályázat díjait, valamint közös tortázással ünnepeljük a Fenntarthatósági Nap 10. születésnapját.

A szakmai program lezárását követően egy warmup várja a bulizni vágyókat a NagyHallban, majd a szakmai zsűri (Pásztor Anna, Rohonyi Gábor, Szegedi Csaba, Szomolányi Katalin) megnevezi a Fenntarthatósági Nap kreatív pályázatának nyerteseit. Film, zene/slam és kreatív kategóriában bemutatásra kerülnek a legjobbak, valamint kihirdetik a közönségdíjat, amiről a nap során a látogatók szavazatai döntenek. A díjátadó után lép színpadra az Irie Maffia, akik egy fergeteges, igazi fesztiválhangulatú koncerttel várják az érdeklődőket. A regisztrált, karszalaggal rendelkező látogatók 100 Forintért tudnak jegyet váltani a koncertre és az azt követő bulira, akik viszont csak az afterpartyra érkeznek, 1.000 Forintos áron válthatják meg belépőjüket.

A rendezvény látogatói a hello holnap! mobilapplikáción keresztül 10 pontot gyűjthetnek a részvétellel, amit a Telekom 1 pont = 100 Ft arányban átvált, így 1000 Ft-tal támogathatják az alkalmazásban szereplő 9 nonprofit szervezet valamelyikét.

 

A 10. Fenntarthatósági Nap részletes programja: http://www.fenntarthatonap.hu/program-fn10/

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/fenntarthatonap/

FN10 beharangozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=8CAk6QWKfVg

 

Mehettem volna akárhova a világon, és úgy döntöttem, hogy ide szeretnék jönni, Magyarországot választottam.