Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

És Te hova jársz esténként?

Budapest legjobb éjszakai helyeit keresik, eddig 20 ezernél állnak a szavazatok.

Január végéig lehet szavazni Budapest kedvenc éjszakai helyeire a Budapest Nightlife Awards (BPNA) versenyén: február 2-án kiderül, a közönségszavazatok alapján melyik budapesti bár, szórakozóhely, kocsma a legjobb célpont a kimozdulásra. Most, ebben a pillanatban, hiszen Budapest éjszakai életének térképe napról napra változik. Így az egyik legizgalmasabb kérdés az, mennyire rendeződtek át a tavalyi viszonyok abban a városban, ahol naponta nyit egy új hely – és zár be egy másik.

“Budapest elképesztő tempóban fejlődik, az emberek igényszintje és a szolgáltatások minősége is nő, ennek kielégítése pedig a vendéglátóhelyekre vár, ha talpon akarnak maradni” – kezdi Hámori Icsi, a BPNA projekt egyik tulajdonosa és főszervezője. Ő és társai 2017 elején másodszor rendezik meg az online közönségszavazáson alapuló Heineken Budapest Nightlife Awardsot, a legjobb budapesti szórakozóhelyek, klubok, kocsmák és bárok versenyét.

Az alapötlet szerint azokat az éjszakai helyeket szeretnék díjazni, melyek nagyban hozzájárultak a budapesti imázs építéséhez, illetve ahhoz, hogy a külföldi fiatalok egyre gyakrabban választják hétvégi célpontnak a várost. A helyek összesen 12 kategóriában indulhattak (legjobb bár, legjobb borbár, legjobb kis klub, legjobb kocsma, legjobb koncerthelyszín, legjobb nagy klub, legjobb romkocsma, legjobb szabadtéri hely, legjobb melegbarát hely, legjobb partiszervező, legjobb kézműves söröző, legjobb budapesti fesztivál), a közönség pedig online szavazás útján adhatja le voksait kategóriánként a három legkedvesebb helyére december 19. és január 30. között a www.bpna.hu oldalon. “Idén megdupláztuk a szavazatok számát, majdnem 20 ezernél tartunk, a videónknak pedig – amely a szavazást népszerűsíti – eddig 350 ezres elérése van. És hétfőig még lehet szavazni” – mondja Icsi.

bpna_2

A súlyozott szavazás és a kategóriák lehetővé teszik, hogy a kisebb helyek is jó eséllyel induljanak a díjért, a helyszínek feladata pedig az, hogy minél inkább szavazásra buzdítsák a közönségüket. “A súlyozást a kisebb helyek miatt is vezettük be már az első versenyen: egy ember több helyre is voksolhat és 3, 2, illetve 1 csillaggal díjazhatja kedvenc helyeit. Így megeshet, hogy egy helyre többen szavaznak, egy másik helynek több csillaga, így jobb helyezése lesz a verseny végén” – mondja Fehér Barbara tulajdonos, főszervező utalva arra, hogy a kis helyeknek is esélyük van nyerni. Idén nőtt a résztvevők aktivitása, egyre többen mozgósítják közönségüket. “Presztizse lett a versenynek” – mondja Icsi.

fb_cover

A Budapest Nightlife Awards célja – melynek névadó szponzora a Heineken-, hogy azok, akik hűen járják az éjszaka neves vendéglátó egységeit, lehetőséget kapjanak, hogy kedvenceiket kiemeljék, véleményt alkossanak és ezáltal hozzájáruljanak az adott hely díjazásához.  A szavazási időszak január 30-án zárul tehát, ahol 12 kategóriában, több mint 150 helyre lehet voksolni. A végeredményt egy díjátadó buli keretén belül hirdetik ki február 2-án az Akvárium Klubban, itt adja át Ganxsta Zolee az egy évig érvényes “Budapest Nightlife Awards Winner”, illetve “Budapest Nightlife Awards Recommended Place” díjat is. Az ingyenes eseményen az első 300 vendég a Forbes aktuális, februári számát is ajándékba kapja, de fellép a Mary Popkids zenekar, majd Matthias Meyer (Watergate – DE) Dj setjével folytatódik a buli kifulladásig.

Az online felület a szavazás és a díjátadó lezárultával sem szűnik meg és naprakész Budapest Nightlife Guide portálként funkcionál tovább, ahol a közönség dátumra zenei stílusra vagy akár kedvenc helyeire szűkítve tud keresni az éjszakai helyek és programjaik között. A programajánló már elérhető a www.bpng.hu oldalon, de a mobil applikáció fejlesztését is hamarosan indítják.

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/257962861283496/

Tavalyi nyertesek:

Legjobb parti-szervező kategória:

 1. Citymatiné
 2. Next Level
 3. Lavalava

Legjobb borbár kategória:

 1. Divino
 2. Doblo
 3. Apropó

Legjobb kézműves söröző kategória:

 1. Léhűtő
 2. Bestia

Legjobb szabadtéri hely kategória:

 1. Budapest Park
 2. Raqpart
 3. Fröccsterasz

Legjobb koncerthelyszín kategória:

 1. Akvárium klub
 2. Budapest Park
 3. Barba Negra Music Club

Legjobb kocsma kategória:

 1. Aznap
 2. Telep
 3. Liebling

Legjobb romkocsma kategória:

 1. Ankert
 2. Fogasház
 3. Instant

Legjobb bár kategória:

 1. Raktár bár
 2. Badgirlz Barclub
 3. BOB

Legjobb melegbarát hely kategória:

 1. Anker’t
 2. Tütü
 3. KIOSK Budapest

Legjobb kis klub kategória:

 1. VOLT Music Bar@Akvárium
 2. LÄRM
 3. Toldi klub

Legjobb nagy klub kategória:

 1. Akvárium
 2. Tesla
 3. Ötkert

Heineken Különdíj: Bártfalvi Sándor, Mary PopKids

 

„Húsz év múlva jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem tettél meg, mint azokat, amiket megtettél.”