Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Értéket építenek

Gondolkodásukban egyedülállók, profik és innovátorok. Szeretik amit csinálnak és erősen hisznek benne. Ez a motorja a növekedésüknek és térnyerésüknek. Az ötéves Value4Real-t ügyfélorientált szemléletmód és széleskörű szolgáltatások emelik ki az ingatlanpiacon. A cégcsoport az önbizalom és komoly szakmaiság ötvözetével oldja meg a legnehezebb projekteket is.

A Value4Real előtt nincs lehetetlen. Ez személyes kérdés is számukra. Legyen szó a legmagasabb kihívásokkal rendelkező, jellemzően multinacionális megrendelők részére sokszor extrém rövid határidővel kiépítendő irodákról és kereskedelmi létesítményekről, tranzakciós tanácsadásról vagy éppen a legösszetettebb, több tízmilliárdos ipari-technológiai létesítmények generál tervezéséről, munkájukat siker és elégedettség koronázza.

A Value4Real ötlete két építészmérnök fejéből pattant ki. A közgazdász háttérrel is rendelkező Csányi Péter a projektmenedzsmentért felelt egy multinál, míg a sokéves BME-s oktatói tapasztalattal is bíró Békés Ádám saját tervezőirodát működtetett, amikor úgy gondolták, érdemes ötvözni a két területben rejlő szinergiákat a válság után éledező 2013-as piacon. Az anyacég eleinte tervezéssel és projektmenedzsmenttel foglalkozott, majd két év elteltével felismerték, hogy tudásukat a kivitelezési oldalon is kamatoztathatnák. Az új üzletág felelőse a komoly projektmenedzsment tapasztalattal és építés-szervezési rutinnal bíró Tóbisz Atilla lett, aki már az első, főként gyors átfutású, nagy menedzsmentigényű projekteket is sikerre vezette. Négy hónapja pedig Mihályfi Marcell, RICS tagsággal is rendelkező ingatlanpiaci szakember vezetésével elindították az ingatlan tanácsadói üzletágat, amely elsősorban az ingatlankezelésben, az ingatlan adásvételben és bérlő-képviseleti vonalon kínál szolgáltatásokat. Nemcsak az irodakeresésben és a bérleti feltételek letárgyalásában segítenek, hanem műszaki hátterüknek köszönhetően a későbbi megvalósításban is.


Amellett, hogy a négy üzletágra építve komplex szolgáltatásokat tudnak nyújtani, elengedhetetlen számukra az ügyfélorientált szemlélet.

„Szakmai előéletünkből fakadóan rendelkezünk azzal a gondolkodásmóddal, ami a megrendelői fókuszpontok megértéséhez szükséges. Minden projektre személyes küldetésként tekintünk, testreszabott stratégiát biztosítva a specifikus igények kiszolgálására”

– magyarázza Csányi Péter. Ha egy megbízás jellege megkövetelte, technológus csapatot építettek, és időben felismerték azt is, hogy az igazán összetett tervezési projektjeikhez új tervezőszoftver bevezetése vált szükségessé. Alapelv, hogy nincs lehetetlen – minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb elszántsággal vetik bele magukat a munkába. Ez igaz a határidőkre is: volt, hogy azért nyertek el egy megbízást, mert egyedül ők vállalták négy héten belül a teljesítését, és nem felelőtlenül. További erősségük a sokszínűség: „A lakóprojektek kivételével a kisebb belsőépítészeti feladatoktól a sokmilliárdos hotelépületeken át a bonyolult ipari üzemek generáltervezéséig szinte mindent csináltunk már” – sorolja Békés Ádám.

A cégcsoportnál azonban nem elégszenek meg ennyivel. Lázasan dolgoznak a Big Fish támogatásával olyan Prop-tech ötletek megvalósításán, amelyek az ingatlanpiac specifikus problémáira adnak hatékony megoldást. „Jól ismerjük a terület gyenge pontjait, és fejlesztéseink jelentős része általunk is tapasztalt nehézségek, például a parkolóhely-hiány megoldásából indul ki” – emeli ki hamarosan debütáló digitális termékeik kapcsán Mihályfi Marcell. A 2018-as év egyéb újdonságot is tartogat. Miután az utóbbi években Magyarországon túl a CEE régióban is aktív megbízói körre találtak, folyamatban van a lengyelországi leánycégük elindítása, hogy a Value4Real értékeit nemzetközi porondon is terjesszék.

Mindez nem valósulhatna meg erős humán háttér nélkül. Az induló csapat tagjai 15 éve ismerik egymást, és ma már többmint 50 fő dolgozik a cégcsoportnál. Mind a négy üzletág saját vertikális struktúrával bír, munkájukat pedig további szervezeti egységek – például belső tervzsűri – támogatják. Elsősorban a néha előforduló garanciális és egyéb gyors reakciót igénylő helyzetekben számít sokat, hogy saját állományú kétkezi csapattal is rendelkeznek.

„A burkoló, szárazépítő és festő kollégák alkalmazása csökkenti az alvállalkozóknak való kitettségünket, kivédi a csúszásokat és az olykor tapasztalt erőforráshiányt”

– mutat rá Tóbisz Atilla.  Megkerülhetetlennek tartják, hogy mindenki örömét lelje a munkájában, ezért számos gyakorlattal teszik többé a Value4Real-t szimpla munkahelynél. Olyan fejlődési pályát rajzolnak a dolgozók elé, ami mentén hosszú éveken át megtalálják náluk a számításukat, akár az egyes üzletágak közötti átjárás, akár továbbképzések formájában. A szervezet mindennapi életét fejlesztő vagy örömtelibbé tevő kezdeményezéseket belső innovációs menedzser koordinálja, és a csapat jól-létéhez Gaston, az irodakutya is hozzájárul. A Value4Real-nél a kollégákat is bevonják az ötletelésbe, így bőven akadnak építő javaslatok, legyen szó céges multivitaminról vagy a műszaki ellenőrzési feladatokat segítő drónokról, vagy éppen rendszeres nyelvórákról. Hisznek a sport munkára gyakorolt pozitív hatásában is, így az intenzív vitorlás sporttevékenységen túl, többek között céges focimeccsek és biciklitúrák is gondoskodnak a kollégák erőnlétéről.

 

“Előrejutásod az életben a gondolataiddal kezdődikés azokkal is végződik.”