Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

ÁllásVáltás 40 fölött / Doing now what patients need next

Egyedülálló kezdeményezéssel tűnik ki a Roche SSC Budapest a szolgáltató központok (SSC) piacán. A vállalat pilotprojektje a 40 év feletti munkavállalók karrierútját segítve hívja fel a figyelmet arra, hogy érdemes a munka világában tartani az idősebb dolgozókat is.

Hirdetni sem nagyon kellett a Roche SSC Budapest 40 év felettieket megcélzó márciusi karrierfórumát: villámgyorsan az eredetileg tervezett létszám duplájára nőtt az érdeklődők száma és betelt a 100 fős létszám. A karrierváltást fontolgató résztvevőknek bemutatták az SSC szektort és a Roche SSC Budapest komplex, 120 leányvállalatot támogató hazai tevékenységét, emellett pedig karrierkonzultációra és interjútechnika-tanácsadásra is lehetett jelentkezni.

„Akadt olyan 57 éves úr, aki hosszú pénzügyes múlt után keres új kihívásokat, egy hölgy pedig abban kért tanácsot, hogyan dolgozhatna kevesebb felelősséggel járó pozícióban, miután a karrierjében túl magas szintre jutott”

– említ két példát Hudecz Annamária HR igazgató. A jelenlévők nemcsak személyre szabott tanácsokat, hanem pozitív energiákat is kaptak, hiszen a konzultációk a meglévő értékek tudatosítását és az újrapozícionálást segítették. Az óriási érdeklődés és a pozitív visszajelzések egyértelművé tették a folytatást, így a következő rendezvényt őszre tervezik.

Bár hazánkban több, mint ötvenezer főt foglalkoztat az SSC szektor, sokak számára ismeretlen ez a világ, pedig a piac nagy fluktuációval küzd, és mind a meglévő dolgozói állomány pótlása, mind a növekedéssel járó létszámigény megköveteli a jó munkaerőt.

Sok multi cég nem gondol azonban a 40 év felettiekre, holott számos erősséggel bírnak. „Lojális, kitartó és türelmes munkaerőről van szó, akik sok nehéz helyzetet megéltek, így jelentős tapasztalatra, érzelmi intelligenciára és bölcsességre tettek szert”

– sorolja Hudecz Annamária. Ezekre az értékekre építve nagysikerű rendezvényük óta már két új embert is felvettek ebből a populációból, akiket a belépési program mellett mentor is segít a beilleszkedésben, különös tekintettel a generációk közötti tanulás lehetőségeinek megtalálására. Ám a potenciális új kollégák kezét sem engedték el: rendszeresen értesítik őket a nyitott pozíciókról, és a toborzók is különös figyelemmel kezelik az önéletrajzaikat.

A Roche SSC Budapest HR igazgatója úgy véli, a cég több olyan értéket kínál, amelyek vonzóak lehetnek minden korosztály számára, élen járnak például a munkavállalók jól-létét szolgáló kezdeményezések megvalósításában. A dolgozói igényeket számos formában támogatják, például dolgozói csoportok szponzorálásával akár maraton futás, karrier napokkal, munkatársi támogatói rendszerrel, ahol magánéleti nehézséggel küzdő kollégákat anoním módon támogatják jogi, pénzügyi és pszihológiai támogatással.

„Minél több lesz a jóság és a szeretet, annál erősebbek leszünk, így feltétlenül sikeresek leszünk”

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin