Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ahol a test és a lélek is gyógyul

Nagyvonalú terek, barátságos anyagok, kényelmes várakozás, megnyugtató mosolyok és mindenhol tettenérhető professzionalitás. Budapest legrégebbi privát kórháza folyamatosan fejlődik 2007-es alapítása óta. A Dr. Rose Magánkórház egy butikhotel kényelmével nyújt a város közepén komplex egészségügyi szolgáltatásokat.  “A legjobb szakmai feltételek mellett az egyedi élmény, a környezet és az odafigyelés is biztosítja, hogy a lélek is gyógyuljon” – fogalmaz Aba Judit marketingvezető éreztetve: a Dr. Rose-nál minden részletre odafigyelnek.

“Egyértelműen magasra pozicionáltuk a kórházat. Erre büszkék is vagyunk, de fontos leszögezni, hogy a luxus itt nem azt jelenti, hogy nem elérhető. Az áraink a többi magánkórházhoz hasonlóak. Kicsit olyan érzés, mintha az ember egy kényelmes wellness szállóba menne gyógyulni” – fogalmaz Dr. Papik Kornél ügyvezető igazgató, aki hisz abban, hogy nyugodt környezetben test és lélek is egyszerre gyógyul. “A 14 év alatt felépített image mellett sokan megdöbbennek, mennyire átlagos árakon dolgozunk kiemelkedő színvonalon. 2 éve új tulajdonos működteti a kórházat új koncepcióval, de megtartva a Dr. Rose régi értékeit is. Fontos a személyesség és a profizmus, hogy minden páciens érezze a kiemelt törődést. Ehhez járul hozzá az egyedi ügyfélkiszolgálás, az élményszámba menő, prémium környezet és az átláthatóság. Folyamatosan fejlesztünk és nyitunk új célcsoportok felé, az eredetileg  járóbeteg ellátással indult kórházban ma már van például vállalategészségügyi részleg, éves kártyás csomagok céges partnereknek is” – fogalmaz Aba Judit.

Folyamatosan fejlesztenek

Nemcsak a beltér, az elhelyezkedés is prémium, egy irodaház három emeletén található a kórház, kilátással a Lánchídra és a Dunára. A kórház évente csaknem 50 ezer pácienst lát el, 1800 kis- és nagyműtétet végeznek, 28 fekvőágy és 3 műtő üzemel, elsőosztályú felszerelésekkel dolgoznak és folyamatosan újítanak. Csak az idén több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. “Átépítettük a radiológiai osztályunkat és lecseréltük a berendezéseket a legkorszerűbb digitális röntgen készülékekre és a hagyományos eljárásokon kívül tomoszintézisre és sztereotaxiás mintavételre is alkalmas mammográfra. A szülészeti részlegünkre új, felső kategóriás ultrahang készüléket és az újszülött ellátást még biztonságosabbá tevő, inkubátorral egybeépített munkaállomást vásároltunk. A műtőinkben megújítottuk a laparoszkópos eszközparkunkat. A járóbeteg-ellátásban a fül-orr-gégészeti és a szemészeti rendelők berendezéseit cseréljük és bővítjük a mai technológiai elvárásoknak megfelelően. A közeljövőben átadjuk az új endoszkópos laborunkat és bővítjük a rendelői és kórtermi kapacitásainkat is” – mondja az ügyvezető. Természetesen emellett IT szinten is tartják a lépést, és folyamatos képzésekkel igyekeznek az orvosok és a szakdolgozók szakmai tudását is növelni.

Generációk kórháza

Fontos szót ejteni az erős gyerekgyógyászati részlegről is, de nem csak emiatt hívják a Dr. Rose-t a család kórházának. “A szülészet és nőgyógyászat tradicionálisan fontos részlegünk, 14 speciális gyermekgyógyászati ellátásban tudunk segítséget nyújtani. A felnőttgyógyászatban minden szakterületen egyenletesen magas színvonalú eszközparkkal és szakember gárdával rendelkezünk. Van olyan család, ahol 10 éve mindenki hozzánk jár, generációk gyógyulnak nálunk a csecsemőktől a nagyszülőkig – az ilyen konstrukciókra van éves díjunk is” – fogalmaz az ügyvezető. “14 éve a Dr. Rose piacot teremtett, mára már több magánkórház is van. Vannak erős versenytársaink, ez is inspirál bennünket a folyamatos fejlődésre” – mondja Judit, aki szerint az egészségnek ma nagyobb szerepe van, mint eddig bármikor. Az utóbbi időben a fokozott sterilitás érdekében beszereztek egy plazmasterilizáló készüléket és a COVID-19 elleni védekezés céljából egy professzionális UVC fertőtlenítő robotot is, amellyel a műtők mellett a szobákat is minden páciens előtt fertőtlenítik.