Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A LUXUS ÉLETFORMA – Skyline Residence Európában is egyedülálló lokációval rendelkezik

Budapest jelenléte egyre hangsúlyosabb a nemzetközi luxusingatlan-piacon. Az európai piaci változások napjainkban már elérték Budapestet is. Olyan fejlesztések kezdtek megvalósulni az országban, főként Budapesten, mely a nyugat-európai standardek alapján vizsgálva is magukon hordozzák a prémium kategóriás beruházások jellemzőit.

De mitől luxus a luxus? Mitől lehet egy budapesti ingatlanfejlesztés a luxus tőke célállomása? Erről és ehhez hasonló kérdésekről faggattuk a tizenöt éves tapasztalattal rendelkező At Home Network nemzetközi irodáinak vezetőjét, Mező Zoltánt és Gálya Anikót, az At Home Budapest Network Kft. ügyvezető igazgatóját.


„Location, location, location ….”- hangzik az örök értékmérő az ingatlan ár-érték meghatározásában. A 12. kerületben a Költő utca és a Hangya utca találkozásánál megvalósuló beruházás, a Skyline Residence Lakópark, releváns példája a kiváló lokációval rendelkező projektjeinknek. A lélegzetelállító dunai panoráma, túl azon, hogy megunhatatlan, elsődleges elvárás is a luxus ingatlanokat kereső vevők számára. A Skyline Residence nemcsak hogy megfelel a „good location, excellent view” nemzetközi értékmérőnek, hanem ezen túlmutatva a téralkotás művészetével olyan lakókörnyezetet biztosít az újonnan ideköltöző családoknak, amely egész Európában egyedülálló. A déli-délnyugati fekvésű lakások rengeteg napsütéssel, óriási belső terekkel, Buda új ékkövévé váltak.


„Egész Európában, de már a mi Közép-Kelet európai régiónkban a jó lokáció, a városra néző kilátás mellett az épület minőségi kialakítása, környezettudatossága, letisztult formavezetése, valamint a prémium felszereltsége éppúgy számít a vásárlóknak, mint az ingatlan privát jellege, elérhető szolgáltatásai és prominens szomszédsága. Nem árt, ha a hely rendelkezik valamilyen kulturális-történelmi sajátossággal, de a belvárosi központ zajától távol. Budapest, Skyline Residence különleges kombinációban kínál válaszokat ezekre az igényekre, és bizonyos pontokon még jobb kvalitásokkal is bír – a 12. kerület például Bécshez hasonló életminőséget nyújt, csak épp előnyösebb elhelyezkedéssel” – magyarázza Mező Zoltán.

Az utóbbi időben a prémium kategóriás ingatlanok mennyisége és minősége egyaránt nőtt Európa szerte, azonban a 12. kerület Mártonhegyén megvalósuló projekt értékesítési árai, még mindig kedvezőbbek, mint Párizsban vagy Londonban. Így sok külföldi befektető érdeklődik a magyar főváros iránt. A valaha a piaristák tulajdonát képező kertben tizenhét otthont alakítanak ki több mint tizenháromezer négyzetméteren. A Jókai-kert egykori természetvédelmi területére tervezett exkluzív lakónegyed a tervek szerint tökéletes egységet fog alkotni a környezetével. Nem mindennapi helyről van szó: két különálló, belső privát úttal elválasztott telek terül el egy szinte érintetlen, erdő közepén, kilátással a Dunára. A lokáció úgy kapott kiváló minősítést, hogy alig 10 perc autózással érhető el Buda egyik frekventált bevásárló központja és 25 perc alatt egy belvárosi étteremben lehetnek az új tulajdonosok.


„Ekkora területen, ilyen hatalmas zöldterületi mutatókkal nemcsak Budapesten, külföldi városokban is ritkán építkeznek. Fontos volt az eredeti természeti környezet megtartása, de az építészeti alapkoncepció is a természet és az otthon közötti határok feloldását helyezi a középpontba” – mutat rá Gálya Anikó.
Az innovatív formavilág Nagy-Miticzky Szabolcs vezető tervező építésznek és irodájának köszönhető, aki óriási teraszok, különleges üveghomlokzatok, nagyméretű panoráma-tolóajtók és a fák felé kinyúló szerkezetek alkalmazásával tervezett a tájképbe illeszkedő épületeket. A belső terek kialakításánál a jó elosztású, praktikus, mégis otthonos lakások létrehozására törekedtek, és kiemelkedő szempont volt az otthonok kialakításában az intimitás megőrzése is – ezt az épületszintek egymáson történő különleges elforgatásával és a természetes teraszok szintkülönbségével oldották meg. Szintén a meghittséget erősíti, hogy a Skyline Residence kizárólag magánúton közelíthető meg, ráadásul sorompó és 24 órás őrszolgálat (gated community) biztosítja a lakók nyugalmát. A kertből kilépve ugyanakkor rövid sétával elérhetőek a Budai-hegyek legszebb kirándulóhelyei, és a közelben rekortánnal borított futóútvonal is található, a 12. kerület gasztronómiai és kulturális pontjairól nem is beszélve.


A Skyline ilyen adottságok tükrében aligha meglepő, ha a közeljövőben a luxusingatlant keresők kedvencévé válik. A mesés környezet védelmét – egyben a lakók kényelmét – prémium építőanyagok, valamint előremutató technológiai megoldások támogatják. A lakások maximális energiahatékonysággal működnek a 2021-es energetikai szabványoknak megfelelően, ezen felül hőmérsékletük távolról is irányítható, „okos otthon’ megoldással. A kivitelezésen jelenleg is dolgozik a luxuspiacon huszonöt éve aktív ETNA Kft., ám a tervek szerint az első lakók már alig egy év múlva, 2019 decemberében beköltözhetnek. A lakónegyed Gálya Anikó szerint elsősorban a lokációt szem előtt tartó, sikeres és tudatos üzletemberek számára lehet vonzó, akik áldozni tudnak a prémium minőségre, a biztonságos, és talán a legfontosabb, Budapest egyik legtisztább levegőjű környezetére. Közel 900m2-es zöld telek jut egy- egy itt lakó családra a hatalmas belső tereken kívül.


Nemcsak magyar vevőkre számítanak azonban az értékesítés során. A projektet decemberben kiállítják a nemzetközi szinten magasan elismert, a luxus ingatlantőke egyik fontos állomásának számító LPS-Shanghai luxusingatlan-expón is, ahová számos külföldi érdeklődőt várnak. Unikális jellege miatt a Skyline Residence a nemzetközi üzleti világ képviselőinek is jó befektetés lehet, hiszen folyamatosan erősödik a természettudatosság és az inspiratív téralkotás iránti igény a piacon, Európa szívében pedig számos hozzáadott értékhez juthatnak. „Budapest nemcsak lokációban erős. Biztonságos és egészséges környezetet kínálunk, a szomszédságban kiváló iskolákkal és pezsgő kulturális élettel, ez az újfajta életminőség Bécsben és Párizsban jóval magasabb árszinten lenne elérhető és fenntartható, Londonban és New Yorkban pedig együtt nem is teljesülhetne. A luxus új dimenzióba emelkedik, és végre ennek Budapest az egyik elöljárója” – foglalja össze Gálya Anikó.

Bővebben a Skyline Residence-ről: www.skylineresidence.hu

Kizárólagos értékesítési partner:
At Home Budapest Network Kft
Tel.: 06 70 538 6797