Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A főváros új élettere

Mint egy high-life reklámfilm, olyan lesz az élet már jövőre a Property Market tervezte BudaParton. Természet, urbánus közeg, infrastruktúra, azaz mindennapi kényelem – az újgenerációs városnegyedben élni is, dolgozni is élményszámba megy majd.

Reggel felkel, lesétál a szemközti kávézóba. Nyugodtan, csendben megreggelizik – sehol egy autó –, aztán elindul a szomszédos irodába. Ebédidőben sétál egy nagyot a mesés környezetben, mereng kicsit a Duna mellett, munka után pedig evez, aztán bevásárol. Utóbbit gyorsan, célirányosan, minőségi szupermarketben parkolás, tülekedés, hipermarket-őrület nélkül. Este vacsorázik egy remek, ugyancsak pár sarokra lévő étteremben, vagy éppen fut egyet a rekortán pályán – amihez kedve tartja.

Ja, hogy családos? Akkor ugyanez, csak reggel elviszi csemetéjét az óvodába is, majd délután hazafelé, játszóterezik vele egy nagyot.

Árendás Gergely, a Property Market ügyvezetője

Élmény-negyed

Ha úgy érzi, egy reklámfilm forgatásról olvas, téved. Valóban ilyen lesz az élet a Kopaszi-gáti BudaParton egy év múlva – amikorra az összes lakó- és irodaépület átadásra kerül. A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. projektje a fenntarthatóság és a közösségi élmény jegyében kerül megtervezésre. Még sosem volt olyan ingatlanfejlesztés az országban, amely parkosítással kezdődött volna. Mintegy 30 ezer ember fogja itt tölteni mindennapjait, az ő életminőségük lebeg a fejlesztő és a tervezők szeme előtt, amikor sorra álmodják a 15 lakó- és 14 irodaépületből, valamint egy hotelból álló, trendi városnegyedet, amely várhatóan az elkövetkező 8-10 évben valósul meg Újbudán. A Kopaszi-gát nagy népszerűségnek örvendő parkja a fejlesztés mentén tovább bővül, így a terület közel fele zöldfelületként biztosít kikapcsolódási lehetőséget. Ehhez egészül ki a 11 hektárnyi vízfelület, ami megannyi rekreációs programot kínál.

BudaPart BRA kilátás-min BudaPart BRB 3-min BudaPart BRC BRD 1.ütem-min BudaPart BRC-min BudaPart BRD Duna-min BudaPart GATE átlátás Gellért-min BudaPart GATE BRC beach-min BudaPart GATE kilátás-min BudaPart GATE_esti-min BudaPart GATE_torony_tér-min BudaPart kampány_kreatív-min BudaPart loop terasz BRB BRA BRC-min BudaPart madártávlat fotó távolságokhoz-min BudaPart megérkezés-min BudaPart shopping street-min BudaPart tér-min
<
>

Meglátni, megszeretni

„Már az első ütemben is tudatosan alakítjuk az épületek földszintjén található üzlethelyiségek bérlői mixét, hogy az itt élők és dolgozók mindennapjainak kényelmét megvalósító kiskereskedelmi- és szolgáltató egységek hozzájáruljanak egy igazán élhető, sikeres projekthez. Emellett gyalogosan bejárható városnegyedet terveztünk. Felszíni parkolás helyett az ide látogatók a Budafoki és Dombóvári úton megvalósuló irodaépületek garázsszintjein tudnak majd parkolni” – hangsúlyozza Árendás Gergely.  A Property Market ügyvezetője hozzáteszi: koncepciójuk annyira népszerű, hogy az első ütem négy lakóépületének 635 lakásának több mint 85%-a már el is kelt. „Egy külföldről hazatérő házaspár nemrégiben vásárolt egy lakást az értékesítési irodánkban. Aztán sétáltak itt egyet – és vettek még kettőt.” Ezt persze csak kevesen engedhetik meg maguknak, ám a projekt beleszeretős jellegét és az itt lakók számára megálmodott életminőség vonzerejét plasztikusan mutatja. Menedzserek, pályakezdők, családalapítók vagy befektetők: a 35 és 120 négyzetméteres lakások között mindenki megtalálja az ideálisat.

Ami pedig az irodákat illeti, az üresedési ráta évek óta Dél-Budán a legalacsonyabb. Ennek oka részben a belváros közelségéből, az autópályák többségének jó megközelíthetőségéből fakad. Első irodaházunk, a BudaPart GATE hazánk egyik legnagyobb vállalatának székháza, a MOL Campus szomszédjában épül, ami az új városnegyed, sőt a főváros ikonikus épülete lesz.

 

„Bizonyos szempontból őstehetség vagyok. De ha ma kellene ezt felépítenem, nem tudnám megcsinálni”

Bodrogai Ferenc - A Forest Papír alapítója