Print

Több mint 100 millió euró repülőtérfejlesztésre

BUD Airport
2020. július 29. 2 perc olvasás

BUD Cargo City és 1-es móló

Az elmúlt egy év két legnagyobb fejlesztésének köszönhetően mind az utasforgalom, mind a légiáru-forgalom kiszolgálása világszínvonalú körülmények között valósul meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Novemberben adták át az új légiáru-kezelő komplexumot: a Cargo City maximális fordulatszámon üzemel, Kelet-Közép-Európa cargo kapujaként pedig a koronavírus elleni küzdelem során fontos stratégiai pontként szolgált. 

A Budapest Airport fejlesztései koronavírus-járvány idején sem álltak le: júniusban elkészült az új utasbeszállító csarnok; hamarosan az utasok gyönyörű, komfortos környezetben tölthetik a repülés előtti időt.

Folyamatos infrastruktúra-fejlesztés

A látványosabb projektek mellett rengeteg háttérfejlesztés teszi gördülékennyé az utazást. Egyre több járat esetében érhető el az önkiszolgáló poggyászfeladás, és hamarosan átadnak két új utasbiztonsági ellenőrzőpontot is, így egyidejűleg 18 csatornán történhet az utasok biztonsági ellenőrzése. A legújabb technológiának köszönhetően a kötelező ellenőrzés felgyorsul, mivel a nagyobb elektronikai eszközöket (például laptopot) már nem kell kivenni a poggyászból. Az utazás minden pillanata kiszámítható, köszönhetően a közelmúlt digitális fejlesztéseinek: járatinformáció, sétatávolság és várakozáskijelzés teszi átláthatóvá az utazás folyamatát. Őszre elkészül a repülőtér új poggyászosztályozó csarnoka is, ahol hatékonyabban, új technológiával valósul meg az utasok csomagjainak átvizsgálása.