Print

Lindt Home of Chocolate ünnepélyes megnyitó

LINDT
2020. december 18. 5 perc olvasás

Szeptemberben a világ egy újabb csokoládé ihlette látványossággal lett gazdagabb. Egy grandiózus avatóval egybekötve, a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit a Lindt Home of Chocolate a svájci Kilchbergben. 2020. szeptember 13-tól az egyedülálló Chocolate Competence Center immáron interaktív múzeummal, kutatóközponttal, mindenki által megtekinthető gyártósorral és megannyi csodával kápráztatja el a látogatókat. A svájci szövetségi tanács tagja, Ueli Maurer, a Lindt & Sprüngli igazgatótanácsi elnöke, Ernst Tanner és a márkanagykövet Roger Federer közösen avatták fel a múzeum központi ékét, a 9 méter magas csokoládé-szökőkutat. 

Az épület igazi építészeti remekműnek számít. A bázeli építészek, Christ és Gantenbein elmondása szerint a Lindt Home of Chocolate múzeumot rekord gyorsasággal, mindössze 3 év alatt sikerült befejezni. A modern dizájn éles kontrasztot alkot a történelmi Lindt & Sprüngli gyár építményével, mely 1899 óta működik, ennek ellenére a múzeum tökéletesen illeszkedik a környezetébe. Belül, a három részből álló épület igazán egyedi megjelenést kapott: csigalépcsők, széles sétálófolyosók és impozáns üvegplafonok teszik még elegánsabbá.

A Lindt Home of Chocolate

egyúttal a Lindt Csokoládé Mesterek otthona is, akik nyitott ajtókkal várják vendégeiket, hogy együtt léphessenek be a csokoládé fantasztikus világába. A kutatóközpont mellett, amiben egy mindenki által megtekinthető gyártósor is helyet kapott, a Lindt Home of Chocolate múzeumban egy 1500 négyzetméteren elterülő kiállítás is található, mely a csokoládé világába repíti el a látogatókat. Az első megállónk ezen a varázslatos úton egy kakaóbab-termőföld Ghánában. Ezek után az igazi csokoládé-rajongók, legyenek akár fiatalok vagy idősek, megismerhetik a Lindt csokoládé történetét a svájci úttörők munkásságának feltérképezése által. A kiállítás betekintést enged a csokoládékészítés titkaiba is. Miután megemésztettük a kiállítás által nyújtott érdekes tényeket a csokoládéról, a látogatók utolsó állomása a kóstolóterem, ahol számos mestermű várja, hogy megkóstolják őket. 

Több, mint három év tervezés és előkészület után, a fő kutatólétesítmény 2020 elején nyitott meg. A létesítmény tökéletes kombinációja a rugalmasságnak, funkcionalitásnak és magas minőségű kivitelezésnek, valamint nyitva áll a csokoládékészítők, kutatók és egyetemek előtt is.  A központ tökéletes helyszínt biztosít a Csokoládé Mesterek számára a receptjeik fejlesztéséhez, a technológia teszteléséhez, és a termékösszetevők egymáshoz viszonyított arányainak optimalizálásához– ezek mind fontosak a csokoládéipar számára. A létesítmény ideális infrastruktúrát biztosít a szektorspecifikus továbbképzésekhez és a specialisták magas szintű oktatásához is. 

Végül, de nem utolsósorban a Lindt Home of Chocolate még sok egyéb felfedezni valót tartogat. 

1. A legnagyobb Lindt Csokoládébolt a világon

Az 500 négyzetméteres Lindt Csokoládéboltban olyan vásárlási élményben lehet része, mint sehol máshol. Itt megtalálhatja a legfinomabb svájci Lindt csokoládékat és még megannyi édes ajándékot – akár szeretteinek, vagy önmagának! Készítse el exkluzív táblás csokoládéját, állítsa össze személyre szabott praliné válogatását és tekintse meg, ahogy a valódi Lindt Csokoládé Mesterek az utolsó simításokat végzik az ínycsiklandó édességeken. 

2. A műértők találkahelye

A kávézóban fellelhető édes és ízletes ínyencségek egy újabb kulináris élménnyel teszik gazdagabbá a Lindt Home of Chocolate-ban tett látogatását. A menün csupa olyan édesség szerepel, melyek kísértésbe ejtik a látogatókat – miért ne próbálná ki a friss, kézzel készült gofrikat vagy jégkrém- különlegességeket, amiket a legfinomabb Lindt csokoládésziruppal tálalnak? 

3. Csokoládékészítő tanfolyamok

Merüljön el a csokoládé világában és győződjön meg személyesen arról, hogy milyen igazi Csokoládé Mesternek lenni, miközben elkészíti a saját csokoládéalkotásait. A hangulatában egyedülálló Lindt Chocolateria speciális és igazán inspiráló csokoládékészítő tanfolyamokat kínál a Lindt Csokoládé Mesterek vezetésével. Válassza a tanfolyamok széles kínálatából azt, amelyik leginkább illik Önhöz, és alkossa meg saját mesterműveit, sajátítson el érdekes ismereteket az egyedülálló Lindt csokoládék eredetéről, történetéről és készítéséről! 

A Lindt Home of Chocolate tökéletes úticél családoknak és a minőségi csokoládék szerelmeseinek, az év 360 napján. A csokoládétúrákra a belépő ára felnőtteknek 15 frank, míg a 8 éves, vagy annál idősebb gyermekek számára 10 frank.