Print

Garmin-ökoszisztéma – vezéreld a világot a csuklódról! 

Garmin
2021. július 27. 3 perc olvasás

SPORTÓRÁKTÓL AZ OKOSÓRÁK FELÉ 

Aki hordott már okosórát, az tisztában van annak előnyeivel. A csuklóról vezérelhető világ óriási kényelmet jelent, az egészségfigyelés, és egy jókor jött figyelmeztető üzenet, pedig kulcsfontosságú azoknak, akik hajlamosak belefeledkezni munkájukba. A Garmin húsz éve fejleszt sportórákat. Korábban a sportolók speciális igényeit tartották szem előtt, azaz egy-egy tevékenységhez illeszkedtek az órák funkciói, nem mindennapos használatra szánták őket. Mára viszont hozzászoktunk, hogy okoseszközeink nemcsak a sportolás, hanem mindennapi és szabadidős tevékenységeink során is rögzítik az adatainkat, így komplexen tudják ez után elemezni azokat. A Garmin részéről így logikus lépés volt, hogy olyan órák fejlesztésébe fogjanak, amelyek a két világot egyesítik: tartják a tempót a sportolókkal, és közben tökéletesen működnek multifunkcionális fitneszóraként is, ha a felhasználó csak hobbiként végez testmozgást. 

ERŐSÖDŐ EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG 

„A koronavírus-járvány miatt megváltozott világ tovább erősítette az emberekben az egészségtudatosságot, így nem csoda, hogy a Garmin 2020-ban megduplázta bevételeit, és erre az évre is hasonló eredményt várunk. A márka erőssége a versenytársainkhoz képest az órákat kiegészítő teljes termékpaletta. Nemcsak az órákra koncentrálunk, hanem az azokhoz kapcsolódó eszközök rendszerére is” – fogalmaz Selmeczi Dániel. Egy ökoszisztémában a különböző szenzorok összekapcsolódnak, és egy központi rendszerben az adatok együtt, kielemezve is láthatók, így tesznek minden általuk követett vagy vezérelt tevékenységet igazi 21. századi élménnyé. 

EGYEDI IGÉNYRE EGYEDI VÁLASZOK

A Garmin saját fejlesztésű applikációi tovább segítik az eszközök személyre szabhatóságát. A hajósok számára kifejlesztett alkalmazás például lehetővé teszi, hogy az órán keresztül navigáljon a kapitány, kommunikáljon a chartplotterrel, szélre vagy irányra tartson, vezérelje a multimédiás eszközöket, pontokat jelöljön meg a navigációs térképen, vagy ha horgászni támadna kedve, képet kapjon az alatta elvonuló halakról. A lehetőségek körét bármeddig lehet tágítani, ez csak a rendszerbe illesztett érzékelők mennyiségének kérdése. Természetesen nemcsak a hajót, de a biciklit is fel lehet szerelni különböző érzékelőkkel, sőt, a lakásból sem kell kilépni, hogy Toscanában kerekezzünk, létezik golfütőbe szerelhető szenzor vagy éppen kutyanyakörvre illeszthető érzékelő is. „Ha mindez nem lenne elég ahhoz, hogy a használó rákattanjon a Garmin-életérzésre, akkor már biztos függővé fog válni, ha belép a márka közösségébe, ahol a felhasználók nyilvánossá tehetik eredményeiket, kihívásokat küldhetnek egymásnak, vagy éppen tapasztalatot cserélhetnek. Összefoglalva, akinek lesz egyszer egy Garminja, annak onnantól csak Garminja lesz” – mondja az ügyvezető. A bemutatóteremből tesztre mi is elhoztunk egy készüléket, és már pár nap használat után is csak helyeselni tudunk: a Garmin okosóra instant szerelem. Kompakt, gyorsan tanulható a használata, és illeszkedik az aktív életmód minden igényéhez. 

Bemutatóterem: 1133 Bp., Hegedűs Gyula u. 89/A, www.garmin.hu