Print

Elérhető igazság

D.A.S.
2020. július 29. 3 perc olvasás

Ha valakitől csak annyit kérdeznénk, van-e szüksége jogvédelemre, elsőre talán legyintene, hiszen peres vagy bírósági ügye, pláne büntetőügye azért az átlagos polgárok többségének ritkán vagy sosem akad. Szabó György, a D.A.S. vezérigazgatója azonban néhány mondattal is be tudja mutatni, hogy jogvédelemre valójában mindenkinek szüksége van. „Az embereknek nagyon sok ügyes-bajos jogi ügyletük van. A dolog általában ott kezdődik, hogy valakivel valamilyen vitájuk van. Vitatnak egy kártérítési összeget, egy kereskedő nem akarja visszacserélni a terméket, amit vettek, rossz autót adnak el nekik, vagy mondjuk telekvitájuk van. A jogvédelem ezeknek a helyzeteknek a 95 százalékát lefedi” – magyarázza.

Korlátok nélkül

Mivel egy bizonyos értékhatár alatt efféle ügyekkel hagyományos ügyvédi irodákhoz nem éri meg fordulni, ilyen esetekben jellemzően csak az juthat az igazához, akinek van egy jó ügyvéd ismerőse, vagy nem rest maga utánajárni a vonatkozó jogszabályoknak, és van ideje végigküzdeni a sokszor hosszadalmas procedúrát. Kivéve, ha már jó előre megkötötte a D.A.S. jogvédelmi biztosítását. „Mi azt a szolgáltatást nyújtjuk, hogy ne legyen se pénz, se szerencse, se szaktudás dolga az, hogy valaki az igazához jusson” – foglalja össze Szabó György.

És ezek a korlátok valóban ledőlnek, ugyanis a D.A.S. ügyfeleinek egy minden család vagy kisvállalkozás költségvetésébe beleférő havi díj ellenében térítésmentesen jár az ügyvédi támogatás, fedezik nekik a teljes bírósági procedúra minden költségét, sőt ha a bíróság döntése mégsem nekik kedvezne, az ezzel járó esetleges költségeket is a cég állja. De ilyesmi ritkán fordul elő. „Az ügyeink több mint 80 százaléka az ügyfelünknek kedvező megegyezéssel zárul. Ennek eléréséhez sokszor az is elég, hogy az ellenérdekelt fél látja, nem tud azzal nyomást gyakorolni, hogy jó, menjünk perre, hiszen a mi ügyfeleinket semmi sem akadályozza meg ebben. Így rögtön a másik oldalra kerül a nyomás” – mondja Szabó György, aki azt is hozzáteszi: a sok vitás üggyel rendelkező cégeknél már sokszor a D.A.S. neve is elég, hogy felajánlják a kedvező feltételekkel történő megegyezést.

Nyugodt háttér

Az üzleti modell olyannyira bevált, hogy a német tulajdonosi hátterű, Magyarországon 2002 óta működő D.A.S. egy ideje cégeknek is kínál rájuk szabott szolgáltatásokat. Elsősorban az önálló jogi osztállyal nem rendelkező kis- és középvállalkozásoknak nyújthat óriási segítséget, ha például kártérítési, behajtási ügyekben, dokumentumok véleményezésében, szabályozások áttekintésében számíthatnak a cég tapasztalt jogászainak támogatására. „Könyvelési üzletágunk is van, így a velünk szerződő cégvezetők valóban a saját üzletükre koncentrálhatnak, az ügyvédi, könyvelői, adótanácsadói hátteret mi biztosítjuk” – teszi hozzá Szabó György, aki mind magánszemélyek, mind cégek esetében azt látja a D.A.S. kínálta legnagyobb előnynek, hogy a váratlan helyzetekben is van kihez fordulni, van kire támaszkodni, külön anyagi terhek nélkül. „Nagyon nagy nyugalomban élheti az életét az, aki velünk szerződik.” (X)