Print

Digitális segítség a pénzügyekben

Budapest Bank
2021. december 28. 3 perc olvasás

Az emberek sokfélék, egyéni álmokkal, tervekkel, a szabadidő eltöltésének milliónyi módjával. Egyben azonban szinte mindenki egyetért: nyűgnek érezzük mindezek megvalósítása helyett adminisztrációra, bürokráciára pazarolni időnket és energiánkat. Bevett gyakorlat, hogy a mikro- és kisvállalkozásokban maga a cégvezető a pénzügyes egy személyben, asszisztensre pedig nincs keret. Jóval egyszerűbb a dolga annak, aki a BUPA-t használja, amit pontosan azzal a céllal kezdtek el fejleszteni, hogy digitális asszisztenciát nyújtson, és időt spóroljon.

NÉHÁNY KATTINTÁS MINDEN FONTOS LÉPÉS

A BUPA tudja mindazt, amit egy számlázóprogram, de annál sokkal többet. Aki regisztrál, kap egy e-mail-címet is hozzá, és ha erre kéri a bejövő számlákat, a program automatikusan be tudja olvasni ezeket. Összekapcsolható az internetbankos számlával, így a beérkezett, beolvasott számlákat néhány kattintással ki is lehet fizetni, a programban kiállított számlák esetében pedig figyeli, megjött-e az ellenértékük. Nincs többé táblázatböngészgetés, papíron pipálgatás, adatok ide-oda vezetgetése. A BUPA ráadásul az adatokból pillanatok alatt áttekinthető, vizualizált összképet is tud adni arról, hogy állnak a cég bevételei, kiadásai, cash flow-ja.

Aki ennél a pontnál érhető módon úgy döntött, most azonnal regisztrál, és elkezdi használni a BUPA-t, annak azt azért tudnia kell, hogy a banki összekötés egyelőre csak a Budapest Bank ügyfeleinek érhető el – jelenleg 17 ezer felhasználója van. A fejlesztés ugyanis a Budapest Bankot is magába foglaló bankcsoportnál kezdődött, ez egyben garancia a külön, tulajdonképpen pénzügyi startupként működő BUPA mögött álló szakértelemre és biztos háttérre is. 

FEJLESZTÉSEK A LÁTHATÁRON

Szerencsére a BUPA rendelkezik a megfelelő engedélyekkel arra, hogy a programot bármelyik bank rendszerével össze lehessen kötni, és 2022 elejétől folyamatosan újabb és újabb bankok ügyfelei érhetik majd el a teljes szolgáltatást.

Ez, azaz a multibank csak az első pont a BUPA 5M névre keresztelt fejlesztési stratégiájából. A multi invoice azt jelenti, hogy szintén a nagyon közeli jövőben a BUPA az adóhatóságnál elérhető adatok felhasználásával azokat a számlákat és bizonylatokat is „látni” fogja, amelyek más úton, akár papíron érkeztek vagy lettek kiállítva. A multiplatform cél jegyében a BUPA hamarosan mobilkészülékekre is optimalizálva lesz, applikáció is lesz hozzá. A két utolsó M már hosszabb távú cél: a marketplace jegyében dolgoznak azon, hogy a BUPA összekapcsolható legyen CRM- vagy könyvelőrendszerekkel, lehessen belőle közvetlenül bankszámlát nyitni vagy éppen hitelt felvenni. Végezetül pedig a multi szegmens jegyében nyitni szeretnének a nagyobb vállalati ügyfelek, de a magánszemélyek felé is, hiszen nekik is vannak bejövő számláitk, amiket szeretnének könnyen és gyorsan kifizetni és nyomon követni.

A Budapest Bank csoport az MKB Bankkal és Takarék Csoporttal közösen a Magyar Bankholding tagjai. Az egyesítésre vonatkozó 5 éves stratégiai terv szerint a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg. A létrejövő nagybank Magyarország legmodernebb bankja kíván lenni, amely rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be. A stratégiába tökéletesen illeszkedik a BUPA is, amely a jövőben a tagbankok ügyfélkörét, több mint 200 ezer kisvállalkozást szolgálhat ki.