Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hét korai jele annak, hogy valaki sikeres lesz

Nem lehet megjósolni a jövőt, de bizonyos mintákat és tendenciákat meg lehet figyelni. A sikernek nincs biztos képlete, de tartozik hozzá néhány olyan attribútum, amivel ha rendelkezünk, jó eséllyel fényes jövő vár ránk.

Hány grandiózus terv fullad kudarcba, amiért a mindennapi tennivalók miatt elsodródunk és egyre kevésbé fókuszálunk rá? És milyen gyakori az, hogy valaki kitűz egy célt maga elé, majd szisztematikusan, naponta közelebb jut hozzá, míg végül megvalósítja? 

Interjúkon, olvasáson és megfigyelésen alapuló tanulságot vont le az amerikai Forbes szakértője arról, honnan lehet felismerni valakin, hogy sikeres élet vár rá. 

Megtalálják a saját inspirációikat

Nincs szükségük motivációs beszédekre ahhoz, hogy teljesítsenek. Kitűzték célul a hatékonyságot, és megvan a stratégiájuk arra, hogyan jöjjenek ki a hullámvölgyekből önerővel. Távol maradnak az mérgező környezettől és emberektől, nem hagyják, hogy lehúzza őket egy-egy időrabló tevékenység.

Erős a személyiségük

Aki ma vagy, jócskán meghatározza azt, aki holnap leszel: lusta vagy törekvő, összeszedett vagy szétszórt, szavahihető vagy megbízhatatlan. Ezekről minden nap döntést hozunk mindaddig, amíg a személyiségünk részévé válik és már sokkal nehezebb lesz változtatni azon, ami az alapfelszerelésünk része. A jövő vezetői már karrierjük elején mutatnak vezetői jellemvonásokat, hiszen ott vannak bennük. Ezek csak összeadódnak az életútjuk során.

Nem isznak bort vizet prédikálva

Aki sikeres lesz ugyanúgy viselkedik a főnök vigyázó szemei előtt is, mint akkor, amikor senki sem figyel. Azt teszik, amit mondanak, akár van közönség, akár nincs. A chat csoportjuk nem egy titkos pletykafészek, hanem egy felület a valódi kapcsolattartásra, és nem dőlnek hátra, ahogy elérték a teljesítendő minimumot. A saját belső motivációjuk miatt dolgoznak, nem azért, mert a főnök rájuk parancsol. 

A nyerő stratégiát követik

Saját ritmusban, önbizalommal telve menetelnek végig a napjaikon, mert nincs szükségük külső kontrollra, irányváltásra. Megbízhatóak és szilárdak, ezért könnyű és élvezetes velük dolgozni, az ilyen emberek adják a cégek gerincét, nélkülük nincs siker. 

Nem ítélkeznek

Létfontosságú, hogyan beszélnek másokról a hátuk mögött. A jövő sikeres embere ugyanazt és ugyanúgy mondja, amit szemtől szemben is gond nélkül elmondana. Ha pedig másoktól látja ennek az ellenkezőjét, nem vesz részt benne. Annyi minden érdekesebb dologról lehet beszélni, mint mások vélt vagy valós hibái.

Felelősséget vállalnak

Ha eléjük gördül egy akadály, tudják, hogyan kell megoldani, mert már gondoltak ilyesmire. Nem várnak mások reakciójára, szívesen kezdeményeznek, és amit elkezdtek, véghez is vészik Csapatban dolgoznak, de nem hagyatkoznak kizárólag a többiekre, és legfőképp nem várják meg, hogy a sok várakozás miatt a munka leessen a földre, elvégezetlenül. 

Jó energiát közvetítenek

A magabiztosságukból másoknak is jut, így szívesen biztatják hasonló törekvésekre a többieket. Nem félemlíti meg őket mások sikere, inkább inspirálóan hat rájuk. Optimisták, és nem feszülnek olyan dolgokon, ami nem rajtuk múlik. Mások szeretnek a közelükben lenni, mert szeretnék megérteni a másik embert ahelyett, hogy rögtön ítélkeznének. 

A siker korai jelei nem túl izgalmasak, de fontosak ahhoz, hogy még változtatni tudjunk, ha úgy szeretnénk. Azt első lépés a tudás, a második a tett. 

Fotó: Tim Bogdanov / Unsplash

Oszd meg!