Névjegy:

Gianni Annoni


Étteremtulajdonos (Pomo d’Oro)

Életkor: 46 éves

Legnagyobb sikerei:

  • 1994-től ösztöndíjas Magyarországon
  • Azóta több vendéglátóhelyet nyitott
  • 16 éve üzemelteti a Pomo d’ Oro-t, teltházzal

Hobbi: sport, utazás

Gianni és az élet iskolája – Gianni Annoni gasztronómiai szakértő és étteremtulajdonos

A NEFF hazai gasztro-nagykövete és a Siker íze kampány házigazdája karrierívéről, a közös főzések öröméről és kedvenc NEFF gépeiről vall, amelyek egyikén el is készítette az olaszok egyik favoritját, a rakott padlizsánt.

Gianni jövője kora gyermekkorában eldőlt. A konyhai öntudatra ébredésében fontos szerepet játszott, hogy szüleivel rengeteget jártak gombászni, pecázni a hegyekbe, és ezekhez a túrákhoz hozzátartozott a „zsákmány feldolgozása” is. A családi összejöveteleken lett figyelmes arra, hogy nincs más vágya, mint mások örömére főzni. Ez a belső igénye a mai napig megvan, igaz, iskolai keretek között sosem tanulta a szakácsmesterséget, vérbeli szakemberré a napi rutin tette.

Mérföldkövek

Szakmája mérföldkövei között említi, amikor egy olasz tésztagyártó cég arca lett Magyarországon. Emlékezetes volt számára, amikor Bolognában sztázsolt, de legjelentősebb szakmai előrelépést saját éttermének elindítása jelentette 16 évvel ezelőtt.

A máig teltházzal működő Trattoria Pomo D’Oro, mely a magyarországi gasztroforradalom egyik kiemelkedő helyszíne lett, nem egyéni siker eredménye, hanem komoly csapatmunkán alapul. Noha Gianni élete kívülről könnyűnek tűnhet, a vendégek kritikái korábban gyakran letörték, ám ma már büszke arra, hogy a hazai olasz vendéglátást többek között a Pomo d’Orohoz viszonyítják. Gianninak fontos az állandó fejlődés, ezért is fejleszt, mikor mit: hol fagyizót, hol borbárt, máskor olasz gasztronómiai boltot. A fejlesztés persze eszközigényes, ezért is örült Gianni, hogy a NEFF bemutatótermében a legmodernebb otthoni konyhatechnológiai eszközöket tesztelhette.

Gianni és a NEFF

Ezek között több kedvence is van. Ilyen a „Slide&Hide®” sütő, amely kinyitásakor a sütőajtó teljesen eltűnik a sütőtér alatt, miközben nem keletkezik hőveszteség, ugyanis egy hőfüggöny gondoskodik arról, hogy a sütés folyamata ne szakadjon meg, ha az ajtót kinyitjuk. mondjuk szemrevételeznénk a készülő ételt. Ilyen sütőben készítette el Gianni az olaszok egyik kedvenc receptjét, a Parmigiana di Melanzane-t, vagyis a rakott padlizsánt, amelynek titka a hosszú főzésű paradicsomszósz, és úgy a legfinomabb, ha másnap fogyasztjuk el, ugyanis az ízek ekkor érnek össze igazán. Egy másik kedvence egy indukciós lap FlexInduction funkcióval, melynek köszönhetően a lap teljes felülete felmelegszik így bármekkora edény melegítésére alkalmas.

A főzés, mint inspiráció

„A mai modern konyhatechnológia hatalmas segítség a tradíciók megtartásában. A NEFF termékeiben az tetszik, hogy a cég 15 évre megadja a dizájnt és a technológiát a gasztronómia elkötelezettjeinek, legyen szó akár profikról, akár műkedvelőkről.” Mindezt Gianni a NEFF hazai gasztro-nagyköveteként és a Siker íze kampány házigazdájaként mondja, aki egy hosszú távú együttműködés keretében ismert és elismert embereket inspirál a főzésben. Hamarosan az is kiderül, kiket és milyen ételek elkészítéséhez segített hozzá a NEFF Gourmet Centerben.

Megosztás

Parmigiana di Melanzane

A rakott padlizsánnak két titka van: a hosszú főzésű paradicsomszósz, és hogy másnap a legfinomabb, amikor már összeértek az ízek.

Gianni receptjét és A siker íze többi arcát itt találja.