Forbes logo
Line art hero background

A jövő gyára

A jövő gyára
Mouse svg
separator graphic

Átlátható és rendezett. A gépek beüzemelése, irányítása és áthelyezése egyszerű. Az eszközök kommunikálnak egymással, a vállalatirányítási rendszerrel és a dolgozókkal. A folyamatok egy kattintással ellenőrizhetők. A gyártósoron emberek és kollaboratív robotok együtt dolgoznak. A szállítást végző önvezető járművek kikerülik az elhaladókat. Minden a megfelelő időben és darabszámban, a megfelelő helyre kerül. Hatékonyság, tervezettség és rugalmasság együtt, egyszerre. Mi ilyennek látjuk a jövő gyárát!

Placeholder

A gyár, ahol csak a négy fal fix

underliner graphic

A jövő gyárában csak a négy fal fix, minden más rugalmasan alakítható a változó termelési igényekhez. A padló induktív energiát szolgáltat, így a gépeket és moduláris gyártósori elemeket bárhová le lehet helyezni, azok könnyen mozdíthatók és új gyártósorrá alakíthatók. Az összekapcsolt, 5G-vel kommunikáló, kiszolgáló robotokkal körülvett, egyszerűen átprogramozható gépek akár minden nap más és más terméket képesek gyártani.

Bővebben
Placeholder

Mi a jövő gyárán dolgozunk. És Te?

underliner graphic

Az Ipar 4.0 fogalmával egyre több helyen találkozhatunk, ez a gyűjtőneve a legmodernebb ipari vívmányoknak, melyek a szemünk előtt forradalmasítják a gyártástechnológiát. Ez azok az innovációk, amiknek hála úgy képes lépést tartani a fogyasztói igényekkel az ipar, hogy közben a fenntarthatóság is egyre hangsúlyosabb szerephez jut. Az ágazat zászlóshajójának számító Bosch Rexroth hazai csapata is nagyban hozzájárul a cég nemzetközi sikereihez, többek között erről, és a jövőről is kérdeztük a Rexroth mérnökeit: Fuchs Ádámot, Rózner Lajost és Sas Zoltánt.

Bővebben
Placeholder

Oktatás: ipari tudás ipari szereplőtől

underliner graphic

Az Ipar 4.0 megoldásai egy olyan komplex rendszert alkotnak, amit előbb érteni kell, ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőle. Ebben mi a segítségére leszünk, mérnökeinkkel szorosan együttműködve terveztük meg oktatásainkat, hogy csak és kizárólag a leghasznosabb tudást adhassuk át. Fedezze fel a negyedik ipari forradalom innovációit és kezdje el az elsők között alkalmazni a technológiát, amitől örökre megváltozik a gyártásról alkotott képünk.

Bővebben
Placeholder

Így válik valósággá a jövő gyára Budapesten

underliner graphic

Elképzelni egy dolog, mi inkább megmutatjuk. Budapesten, a Bosch Rexroth Kft. bázisán valósítjuk meg az álmainkat, és szeretnénk, ha Ön is a részese lenne. Ha élőben is megnézné, hogyan dolgozik egy APAS robot, esetleg vetne egy pillantást a folyamatosan adatot gyűjtő berendezésekre, akkor látogasson meg minket a jövő gyárában!

Bővebben