2020 legnagyobb ingatlanberuházásai
2020 legnagyobb ingatlanberuházásai
A magyar építőiparba ömlik a pénz, ezt még a koronavírus sem tudja befolyásolni. Sportcsarnokok, múzeumok, irodaházak, plázák, logisztikai központok és méretes lakóparkok épülnek – nem csak Budapesten. Van köztük jó pár állami beruházás nagyvonalú és folyamatosan emelkedő költségvetéssel, van néhány építészetileg is izgalmas és látványos projekt nemzetközi vagy nemzetközileg is elismert magyar sztárépítészekkel, valamint néhány régről ismert emblematikus épület, ami néhány éven belül teljesen új köntöst és funkciót kap. Az elérhető és beszerezhető adatok alapján a legnagyobb volumenű és már folyamatban lévő magyarországi ingatlanberuházások egyenként is tízmilliárdokba kerülnek – mutatjuk 2020 húsz legnagyobb építkezését.
Írta és összeállította: Szedlák Ádám
Szerkesztette: Fekete Emese

Ahol nem csak muszájból ellenőriznek, ott van ránk szükség

A beruházások műszaki ellenőrzése jogszabályban előírt feladat, de a szakmai mélysége az, ami igazán számít. „A 3E International-nél az átfogó projekt-szemléletbe integrálódik a műszaki ellenőrzés is, összekapcsolva akár a projektmenedzsment tevékenységgel, a kivitelezés minősége mellett a beruházó más érdekeit is szemmel tartva. Ezt a hozzáállást olyan innovatív fejlesztések is támogatják, mint a drónok alkalmazása a műszaki ellenőrzésben.” – mondja Laczkovich Gergely.

A 3E International műszaki ellenőrei a munkaterület átadás-átvételtől a műszaki átadás-átvételig bezárólag a kivitelezés teljes folyamatát felügyelik, dokumentálják. Biztosítják, hogy valóban „azok, úgy és olyan sorrendben” kerüljenek beépítésre, ahogy az optimális használat szempontjából elő van írva, a beruházó, ill. ingatlanfejlesztő céljainak megfelelően. „A beruházó érdekében és védelmében felügyeljük, hogy a sokadik alvállalkozó éppen mit csinál kint a terepen. Így ha valami nem stimmel, akkor ezt időben észleljük és hatékonyan kezeljük, még mielőtt a probléma eszkalálódna. Esőben, hóban, sárban tesszük a dolgunkat és törekszünk a maximális szakmai igényességre” – magyarázza az ügyvezető.

1+ milliárd
eurót meghaladja projektjeink összértéke
2+ millió m2
megépített alapterület
15+ év
tapasztalat
Bővebben