F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Neked van évterveződ?

Neked van évtervező füzeted? Sokáig nekem sem volt, amíg a figyelmembe nem ajánlottak a Yearcompass.com oldalt. Azóta egyszer félig és egyszer teljesen kitöltöttem az évtervezőjüket. Ha így haladok, idén oda is eljutok, hogy a feleségemmel meg is beszéljük, ki mit írt bele. Egyedül is hasznos, párosan, akár csoportosan még érdekesebb, izgalmasabb, nyomotthagyóbb.

A friss, már megjelent januári Forbesban megírtuk, mikor született meg az évtervező gondolata, miért nem akarnak belőle üzletet csinálni, és hogyan vált nemzetközi mozgalommá.

Az új lapnak nem ez a leghangsúlyosabb része, de nem akartam Mészáros Lőrinccel kezdeni a levelem – mégiscsak az ünnepek után és a szilveszter előtt vagyunk. A tények azonban tények: a legújabb Forbes gazdaglistán a miniszterelnök szövetségese, falubelije lett a leggazdagabb magyar. Az eredmény számtalan állami megrendelésnek és egy új elemnek, a felfutó (mit futó, rohanó) tőzsdei szereplésnek köszönhető. Nem egy inspiráló történet, de érdemes figyelni rá. A tőzsde száguldást jól bemutatja Bethlen Júlia és Zsiborás Gergő kétoldalas infografikája.

Felcsuti Zsolt nevét kevesen ismerik, pedig 2018-ban az ő cége lett a legnagyobb magyar családi vállalkozás és a gazdaglistánkon is a hatodik helyezett. Az MFP Holding Magyarországon és Ázsiában gyárt csiszolószerszámokat, fűtőkészülékeket és építőanyagokat. A céget még édesapja alapította, Zsolt gyúrt belőle globális vállalatot. Ahogy ő mondja, a kkv-knál nagyobbak, a multiknál kisebbek. Jelentős növekedést akkor értek el, amikor a 2008-ban minden eladóvá vált, nekik pedig volt pénzük vásárolni, és aztán tudták sikeresen is működtetni az új szerzeményeket.

Magyarország kedvenc utcái sorozatunkban a Bartók Béla utat fedeztük fel, a legújabb helyektől (mint a Béla), a legpatinásabbakig (mint mondjuk a Hadik).

G. Tóth Ildának köszönhetően új rovat is van a lapban, mostantól számíthattok rá, hogy minden második hónapban ír egy színházi ajánlót, kritikát, elemzést. Az új rovat e háromnak ildás keveréke, ismertetőjele, hogy jó olvasni.

Kérdeztem már, hogy van-e évtervezőtök? Itt találtok egy jót: www.yearcompass.com.

P.S.: Év eleji újrakezdéshez ajánlom a Forbes kiadójának új projektjét, a MesterAkadémiát. Online videós kurzusok Alföldi Róberttől, Nánási Páltól és Kiss Ádámtól.

 

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő