Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Hiszel abban, amit csinálsz?

 Honnan tudod, hogy hiszel abban, amit csinálsz? – kérdeztem a Corvinus Gazdálkodástudományi Karának végzős hallgatói előtt, a pesti Bálna épületében tartott diplomaátadón. „Például onnan, ha örömmel kiállsz egy ilyen tömeg elé, és büszkén mutatod fel a terméket, amit csináltok. Így vagyok én a Forbes magazinnal” – folytattam. A beszédet azóta kitettük a Forbes.hu-ra, és én átélhettem, mi történik, ha az ember hisz valamiben és arról beszél, némi felkészülés után. Sikerélmény és visszajelzés-cunami árasztott el. (A készülésben köszönöm Benkő Vilmos segítségét, aki jó kérdésekkel és jó tanácsokkal látott el.)

Egy ilyen magazinra nem nehéz büszkének lenni. Bagi László elhatározta, hogy megírja az egyik legjobb portét Mácsai Pálról, és ez sikerült is neki. Olyan szöveg, amin érezni a gondosságot, és hogy a szerzője igazán meg akarta érteni portréja alanyát. G. Tóth Ilda körülbástyázta a címlapsztorit, és végigelemezte, hogy a különböző színházak hogyan és miből élnek. Mennyibe kerül egy produkció, kinek, honnan van rá pénze, hol fontos a megtérülés, és ott hogy csinálják, hogy valóban profito hozzon.

Pár oldallal később celeblista élére katapultálta magát Hosszú Katinka, ezzel a harmadik listánkon tűnt fel. Ott van a legértékesebb sportolók között, és volt év, amikor a legbefolyásosabb magyar nők között is feltűnt (Gyárfás Tamás megbuktatása megvan még?). Istenes Bence is szépen jön fel a zsűri és a szerkesztőség szavazatai alapján a listán, vele interjút is készítettünk. Kíváncsiak voltunk, hogyan indul német karrierje, a kinti RTL-en vezeti ugyanis az ottani X-faktort.

110 százalékos Forbes-sztorikat Zsiborás Gergő szállított az augusztus lapba. Lakatos Dávid unikornist épít Bostonban (igen, jól olvastátok, nem elírás, unikornist), Gergő kikérdezte a részletekről. Itthon a LogMeIn egy magyar vezetőjével interjúzott, aki szintén Bostonban dolgozik. Egy másik magyar érintettségű unikornis, egy másik bostoni sikersztori.

És a tűzijáték (ha már augusztusi szám) itt nem ér véget. Van még Monacóból hozott történet, egy kivándorló magyar emberről és az ő fiáról és unokájáról. Utóbbi az Év Üzletembere globális díjátadóra érkezett Monacóba, ő lett az argentin nyertes. Vagy egy másik sztori a magyar kóláról, amit mindenki temetett, amikor megjelent, mégis kitart és működik. A Tikkadt Szöcskéről az is kiderül, honnan a név.

 

 

 

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója