Találkoztam a világ leggazdagabb magyar emberével

Kint meleg van, nehéz és párás idő. Bent hűvös és csend. 25 óra utazás, egy éjszaka és egy papírtányéron felszolgált amerikai reggeli (bagel, nagy pohár gyenge kávéval) áll mögöttem. Az […]

cover_1_new_2017_nov_peterffy

Bővebben

juliuscover-szeles

Elsőre nemet mondtam a Tankcsapdára

Oszd meg!

cover_gif

Jó döntéseket nem mindig magától hoz az ember. Az első „ez nagyon ütne” reakció után azt gondoltam, hogy a Tankcsapda nem Forbes-címlap. Más a közönségünk, nem rezonálna az olvasókkal. Aztán, ahogy a lap kiadójával, Peter Bareczcel beszélgettünk, ő egyre csak amellett érvelt, hogy ez igazi rock ’n’ roll lesz. Amihez persze nem fűződhet kétség.

Most, hogy az asztalomon mellettem van az újság, már én is tudom, a Tankcsapda nagyon is Forbes-címlap. Amilyen hangos rockerek a színpadon, annyira csendes profik a mindennapokban. Saját üzleti modellel, kanyarokkal és útkereséssel a múltjukban. Bagi László igazi Forbes-sztorit írt, személyes történetekkel, pénzügyi részletekkel. És nem csak a Tankcsapdáról írunk: ott a Fish! és a Halott Pénz is a lapban, zenei piaci elemzéssel együtt.

cimlap

Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium alapítójának portréjáról nem kellett győzködni. Inkább én kérdeztem a szerkesztőséget, hogy nekik is passzol-e a lapba egy karizmatikus és elhivatott pedagógus portréja, akinek életműve kézzelfogható: az óbudai Raktár utcában van. Én ugyanis AKG-s voltam, elfogult vagyok. Miután megkaptam a jóváhagyást, az Iskolaépítők sorozatunkban először írtunk olyan emberről, aki szó szerint iskolát épített. Korábban Dévény Anna, Chikán Attila, Fischer Iván szerepeltek benne.

horn

A lap negyedében a Balatonnal foglalkozunk. (Ez már hagyomány, a negyedik Balaton-mellékletünk jelenik meg.) Most először készítette az összeállítást Bánlaki D. Stella, az ő ötlete volt, hogy mutassunk be helyi éttermeket és a beszállítókat, akik nekik adnak el. A tó ugyanis egy régió és a vállalkozók így is kezelik. De van még sok más Balaton a lapban: pincészetek, köveskáli helytörténet infografikán.

balaton_to

Rock ’n’ roll, Balaton – ez az újság fele. Még jó, hogy Fekete Emese és Ács Gábor körbejárták Budapestet és feltérképeztek mindent, ami fintech – nem maradtunk hardcore szakmai tartalom nélkül. Természetesen itt is bemutatjuk az embereket, Szabó Márton egykor iWiW alapítót vagy Debreczeni Barnabást, aki önkéntes hajléktalanságba is belevágott mielőtt startupper lett. A 20-as fintech listánk tényleg összefoglaló és bemutat mindenki fontosat, cégportréink pedig mélyebbre ásnak.

fintech

Mindez csak a júliusi szám. A nyári csomagunk a Forbes Urban-el és a Forbes Next-el teljes. Három igazán jó magazin, büszkék vagyunk egész nyáron!

urban-next-kozos

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő