Frei, Lovasi, Bata – és 25% tó a júliusi Forbesban

Standon a júliusi Forbes, a címlapon Frei Tamás, aki félretette legújabb könyvét, hogy a kávézóláncára koncentrálhasson. Komolyan gondolja, hogy Magyarországnak versenyeznie kell a magyarokért. Nincs nyár Forbes Balaton-összeállítás nélkül: megnéztük […]

Bővebben

Celebek & üzlet = Forbes-nyár

forbes_cover_aug_hq

Majka és Hajós András az ország két szegletében nőttek fel. András pesti, újlipótvárosi úrifiú, Majka ózdi vagány. Közös címlapinterjújuk egy jelentős része mégis arról szól, miért lettek jóbarátok, miért köti több dolog össze őket, mint amennyi elválasztja. Elgondolkodtató, de azért nevetős, hátradőlős interjú, augusztusi meleg estékre, strandra.

A kérdések és válaszok mellette ott fut a hagyományosan augusztusban összeállíttatott celeblistánk arról, kik és miért a legértékesebb sztárok ma Magyarországon. A celebtartalom itt nem áll, de elfordul (még) üzletibb irányba. Steiner Kristóf és Lakatos Márk vállalkozásairól írunk, majd három Youtube-arcról, akik rajta van a 10-es Youtube listánkon. A piac szereplőivel azt mértük fel, kik a legfontosabbak ma Magyarországon.

Két igazán erős üzleti sztorit is hozunk. Fekete Emese térképen mutatja meg, hogy mi mindent épített a DVM az Andrássy úton (és azon is túl) a pesti belvárosban. A mérnökökből álló vállalkozás úgy döntött, hogy minőségre hajt a mennyiséggel szemben és ahol lehet régi épületekből varázsolnak modern, de a hagyományokra figyelő házakat. Másban is újítottak. Érdekeltségükbe tartozik ingatlanfejlesztő, sőt az épületek fenntartását végző cég is. Minőség és elhivatottság sugárzik ebből a történetből.

A startupok közül Zsiborás Gergő hoz egy ígéretes példát. A HeartBit alapítói tudják mit csinálnak egy sikeres startupon már túl vannak. (A Wiwe történetet is megírta Gergő a lapban.) Most egy olyan fitneszkütyüt hoztak létre, ami mozgás közben is képes EKG-t mérni és így akár szívbetegségeket is előre jelezni. Nem orvosi eszközről van szó, ez fontos, már csak azért is, mert így az engedélyeztetési procedúrája is egyszerűbb.

És van még más is: interjú a Himaláján rendezett futóversenyen egyedül célba érő Szőnyi Ferenccel, cikk a Balcsi Original ruhamárkáról és vidéki kávépörkölőkről.

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő