Találkoztam a világ leggazdagabb magyar emberével

Kint meleg van, nehéz és párás idő. Bent hűvös és csend. 25 óra utazás, egy éjszaka és egy papírtányéron felszolgált amerikai reggeli (bagel, nagy pohár gyenge kávéval) áll mögöttem. Az […]

cover_1_new_2017_nov_peterffy

Bővebben

top100_cover

Az októberi Forbes 4 hőse

Oszd meg!

Az októberi lapnak legalább 4 hőse van, hármat a címlapon találtok.

A 2017. októberi címlap a magyar Euroventures befektető csapatával.

A Euroventures csapata csendben, a nyilvánosságot egy kicsit sem kergetve végezte a dolgát az elmúlt 25 évben: olyan cégeket kutattak fel, amelyekkel befektetőik súlyos milliárdokat kereshetnek. A számok azt mutatják, megy nekik. Különleges történet az övék, mert ritkán tud egy kockázatitőke-csapat ilyen jó eredményeket felmutatni, amit még izgalmasabbá tesz, hogy személyiségük és üzletpolitikájuk is azt kívánja meg, hogy a háttérben maradjanak. Mit keresnek az októberi címlapon? Ennek is üzleti, végigszámolt oka van. Új alapot indítanak, befektetőket toboroznak, jól jön a hírverés. Vannak 100%-os címlapok, ők is közéjük tartoznak. Kemények, tudatosak, felelősek, kulturáltak, és ami már szinte túlzás: úgy tűnik, jó fejek.

Ki a negyedik hős? Lehetne Geszti András, a Euroventures már háttérbe vonult alapítója, de most nem rá gondolok. Zsiborás Gergő, a lap főmunkatársa (a forbes.hu vezető szerkesztője) hozta a címlaptémát, ő is dolgozta fel Fekete Emesével közösen, miközben a másik kezével összeállította a Magyar 100 listát. Ezt is a címlapon hozzuk, a Concorde MB Partners szakembereivel közösen megbecsültük a 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalatok értékét, és sorrendbe tettük őket. Még nem volt olyan, hogy 100 szócikket egyhuzamban végigolvass? Velem sem történt hasonló korábban, de most szinte jobban élveztem, mint a címlapsztorit. Szinte.

A magyar üzleti keménymag jó arányban van jelen az októberi számban. A fentieken kívül Ács Gábor megírta a Concorde Alapkezelő – most már Hold Alapkezelő – történetét. Miként váltak le a Concorde Értékpapírról, hogyan nőtte túl Szabó László és Bilibók Botond csapata Jaksity Györgyöt és alapítótársait. Ennyi milliárdot 990 forintért még sose vehettél, ne hagyd ki. 😉 (Szabó Lászlóval a jövő heti Forbes Flow-n beszélgetek, és persze sokan ott lesznek még az elmúlt egy év történeteiből. Forbes-sűrűsödés 4 színpadon. Gyere el!)

Az októberi számban mindenképp olvasd még el a szarvasgombavadászos cikkünket, lebilincselő olvasmány ember és kutya kapcsolatáról, illetve a szarvasgombaárakról. (Azta, de drága.) Írunk még a magyar festőről, akinek per pillanat a legdrágábbak a képei a kortársak közül, az amerikai kollégák cikkei közül pedig hozzuk a Peugeot–Citroën küzdelmeiről szóló anyagot, plusz egy cikket a Discord chatprogramról. Nem ismered? Jobb lesz tájékozódni!

A Forbes-október sűrű. Segíthetek a sorrendben? 1. Vedd meg a magazint. 2. Gyere el a Flow-ra és találkozzunk!

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő