Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

A magyar sztárgyár a Forbesban

Kende-Hofherr Krisztina, az április Forbes címlapembere igazi profi. Ezt nem csak az bizonyítja, hogy ő kezeli Liptai Claudia, Hajós András vagy Gianni ügyeit.  Onnan is tudom, hogy már volt konfliktusom vele. Akkor ismertük meg egymást, amikor elkezdtük összeállítani a Legértékesebb magyar celebek listánkat és ahhoz kapcsolódóan nyári celebcímlapunkat. Az egyik ilyen alkalommal valószínűleg nem kommunikáltunk elég tisztán és rendesen egymásnak feszültünk: ki mit mondott, ki mit vállalt. Majd leültünk és megbeszéltük – ahogy az két a munkáját szenvedélyesen szerető, de hosszú távon gondolkodó, racionális embertől elvárható.

Kriszta egy külön piacot teremtett meg, harcolt ki magának, dolgozott meg érte. Cége huszonkét magyar sztár ügyeit képviseli kizárólagosan és további 18-ét, amikor hívják. Ott ül minden tárgyaláson, amit kér azt a sztárok megcsinálják és amit nem javasol attól eltekintenek. Rá bízzák magukat. Cserébe 20 százalékos jutalék illeti Krisztát minden bevételükből és nekik csak azzal kell foglalkozniuk, amivel igazán szeretnek. Az alkotással, színjátszással, szerepléssel, sportolással – ki mivel.

A címlapsztorit Bánlaki D. Stella írta és ő szerkesztette a Legbefolyásosabb magyar nők listánkat is. Ez a lap valójában az ő száma lett, mert egy kétoldalas írásban arról is ír, hogyan lett egy szexuális visszaélés áldozata 15 évesen. Megdöbbentő írás – különösen egy kollégától –, időbe telt míg feldolgoztam. Írása inspiráló és bátor: nem menekült tovább maga elől, szembenézett vele a lehető legextrémebb módon, nyilvánosan.

Az április Forbesban elfért még egy nagy összeállítást arról, hogyan készülnek a nyugdíjra az ország legjobb nyugdíjszakértői, és mit gondolnak a jelenlegi nyugdíjrendszerről.

Az Iskolateremtő rovatunkban pedig Vitray Tamásról írunk, akinek első tévés osztálya már nyugdíjas és aki éppen most tért vissza a Színművészeti Egyetemre, hogy tanítson.

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő